Underbara jumpsuits!


(asos.com)

(nelly.se)


(victoriassecret.com)


(forever21.com)Jag har fallit fullkomligt för söta jumpsuits!  (inte alla ovan visserligen men de är ett urval av vad som finns nu)
Fins både som världen partyoutfit eller som mysstass. Underbara!


Partyoutfits!

    
(asos.com)


Vill ha!
Alla tre helt perfekta till alla underbara sommarparty!Godmorgon!

57388-1099

Hoppas ni har en fin morgon alla!
Själv har jag faktiskt fått sova ut lite idag, och igår med. Helt underbart med tanke på vilket tempo mina senaste veckor har hållt. Uschanimej!

Idag fixar jag i hemmet lite. Vi gjorde ju av med en bokhylla och ett vitrinskåp, men inskaffade bara ett nytt skåp. Är en del man måste ha kvar uppe så nu rumstrerar jag om i andra skåp och lådor för att få rätt på allt.
Vissa saker vågar man ara inte ha i källaren eftersom de skulle vara hjärtekross om de försvann eller förstördes.

Kvällen bjuder på jobb för min del, från 17-23. Så jag hoppas ni alla andra får en helt fantastisk valborg!

Då var de spelat

57388-1098

Då har man spelat idag med.
Det gick riktigt bra för oss. Som jag nömnde innan e de RIKTIGT duktiga tjejer vi mötte. men de visade sig att vi var riktigt grymma vi med. I halvlek stod de 2-0 till dem, fem minuter in i andra stod de 3-1... Tyvärr missade vi på konditionen så vi segnade ner de sista sju då de gjorde 4 mål.
Men man ska inte klaga de har vunnit de flesta matcher 2 siffrigt så vi var riktigt nöjda och vi spelade riktigt bra,

Själv kom jag hem med det andra knät söndrigt idag. Inte mycket men då hade jag ändå leggins på mig under. Tur man itne var barbent då hade de fan inte gått lika bra :-)Matchdag igen

Ja idag ska de blir mach igen. Så himla skönt väder det är. Synd bara att de blåser så mycket för då styr bollen sig själv till stor del. Men försöker man att hålla den på marken ska de nog gå bra.'
Ska dock spela mot ett lag fullt med gamla mff spelare och husie spelare (div 1) så de kommer att blir en TUFF match kan jag säga. Bla splar videkull där för er som vet vem de e . Jag tycker de ska bli skitkul med lite bra mtstånd, men jag vet att alla inte knner samma sak *s*


Nej nu ska jag rusa!

Nytt skåp!

57388-1096

Här e vårt nya fina vitrinskåp! (eller ja inte vårt men "lånat på obestämd framtid iaf")
Det är så himla fint och passar verkligen in i vardagsrummet.
Med på bilden är också min lilla städerska som varit här och hjälpt mig en stund idag :-)
Tycker de e så kul att de har flyttat hit så jag har dem alla nära, blir ju enklare att ses också ju!

Kollade efter en skänk på blocket med som ska passa in med sakerna i vardagsrummet och hittade något som var PERFEKT uppe i Osby. Byrå, skänk, Sideboard, bokhylla OCH vitrin för bara 3500...
De ville visst bli av med de pga flytt och jag var på direkt. Det priset får man inte ens en skänk för i vanliga fall.
Tyvärr var någon ÄNNU snabbare än mig :-(

Nytt skrivbord.

57388-1095


Jag har hittta mitt skrvbord! De e så himla fint och kommer att passa pefekt in i vårt sovrum. (Det är ljus ljus beige och ljus latte med mörka möbler).
Har varit ute efter ett nytt skrivbord jättelänge men de e inte lätt att htta. Vill bara ha ett litet skrivbord eftersom bara laptopen ska å plats, plus att de måste vara i rätt färg :-)
Kommer från ellos.se men levereras inte från i slutet av maj... Perfekt ju!

Part 5: Kanchanaburi - Tigertemplet! (del 2)

Detta jag kommer att skriva om nu är nog en av de mäktigaste dagarna i mitt liv, men jag ska försöka göra en kort version av den.

Vi hade ju landat i Kanchanaburi dagen innan och i hotell receptionen fick vi bokat en kille som skulle ta oss var vi ville hela dagen. (efter en hel del problem eftersom de INTE var bra på engelska på de hotellet.)
I vilket fall som blev vi hämtade på förmiddagen och det första vi gjorde var att åka till "Railway museum".
Detta var ngt jag inte hade så stor kunskap om innan vilket gjorde det ännu mer intressant.
Det handlade om en järnväg som Japanerna vill bygga från Thailand till Burma under andra världskriger och som tog väldigt många liv. Inne på "Railway museum" kunde man läsa om hur allt gått till från början till slut, plus en hel del gällande Asiens inblandning i ww2.

När vi varit där inne och insupit mängder med kunskap om detta ämne gick vi ut till Kanchanaburi war cementary som låg precis utanför. Där låg alla som mist livet under byggandet av järnvägen. (Dvs de som japanerna tagit tillfånga. Holländare, australienare osv.) Vi gick runt och titta, läste, förfärades, rös och blev tårögda därinne ett bra tag.
det var något som tog hårt på en. Många av de som låg begravda där hade mist livet när de var yngre än vad jag är nu.

Efter att vi hade sett klart på kyrkogården åkte vi till själva bron som allt detta handlade om "Bridge over river Kwai" som säkert många har hört talas om. (bland annat har de gjorts en film om denna).

Bron var ASrälig!. Jag har lite konstiga nojjor gällande sånna saker. Man kan se lite på bilden nedan hur de såg ut att gå på den. Bron var ju byggd med trärälsar och mitt på hade man lagt en "gångväg" i form av någon metallpaltta.
Helt okej den gick ra att gå på, så länge jag gick rakt fram och tittade ner, och INTE fick möte. Alla som mötte fick mig fick gå av mot sidan *s*

Iaf vi gick hela vägen över och tittade och funderade. Det var verkligen maffigt, speciellt när man fått hela historielektionen innan, samt sett alla liv som tagits pga av den.
Efter att vi vadrat på den räliga bron käkade vi lunch på en flytande restaurand som låg på floden. Mysigt och väldigt vackert.
Just denna dag var de självklart tokvarmt med så man svettades i mängder. Mys!

Nästa upplevelse är det underbaraste jag varit med om. Verkligen och jag blir lycklig bara av att tänka på det.

Tigertemplet i Kanchanaburi. (kanske har ni sett det på Animal planet?)
Dit åkte vi iaf som nästa stopp och gud vad underbart det var att bara vara vi två när vi såg alla andra muppgrupper som kom där. (endagsutflykter från Bangkok)

Jag visste en del om tigrarna sedan innan men hade inte riktigt koll på att det fanns massvis av andra djur där inne. Som en stor nationalpark med hästar, någon koliknande sak, vildsvin, rådjur, grisar, getter, höns, påfåglar, bufflar m.m.

Alla gick fritt och om de kände för det kom de fram och slickade på en. En koliknande sak (finns bild nedan) stod och tittade på mig så jag sträckte fram handen. Och vad gör den?
Jo sticker ut sin långa, tjocka blå tunga och slickar på mig *s*

Förutom detta nosade ett vildsvin på Johan, ett rådjur rack ur min hand, vi bad med en munk ensamma i templet, vi svettades så det stod härliga till ( man måste vara "påklädd" eftersom det är ett tempel. Dvs täcka armar och ben skojja om de blev varmt!)

Och det viktigaste och mest fantastiska var TIGRARNA!
Jag är ju en kattmänniska in i märgen så detta var en underbar upplevelse!

Först träffade vi på tre som ebisar som låg och sov tillsammans med sin munkhusse. Dä fick vi lov att sätta oss tillsammans med dem och mysa och ta bilder.
Jag kunde inte ens ta ögonen ifrån dem för att ta bilder. Jag bara njöt fullkomligt av att få sitta där och bara klappa och mysa med dem! Så ljuvliga, så stora tassar i mina händer. Åh!

När vi myst klart med sötnosarna gick vi ner i dalen där de vuxna tigrarna höll till. Där fick men donera om man ville ta foto med dem vilket vi gjorde. När man gick in där fick man sätta sig på marken och så la de tigarns huvud i ens knä. Jag satt och mös, mös, mös... och sen var de över så gick man till nästa.
Jag önskar jag kunde sitta kvar och gosa med alla tigrarna hur mycket som helst men de kan man ju inte.
Fick iaf tagit kanske en 50 foto bara med tigrarna :-)

Det var så fantastiskt att få ha dem i sitt knä!

Iaf innan  någon kommenterar detta med drogade och liknande så säger jag detta.

Jag är TOTALT emot allt som har med jur och djurparker att göra i thailand. Jag vill bara krama de söta aporna och ta ivög dem från de hemska människorna som drar med dem ut på gatorna för foto. MEN jag rör dem aldrig, inte heller leguanerna eller elefanterna de drar med.
Jag tänker inte gynna dem så att deplågar djuren ännu mer. Tyvärr är det SÅ mänga DUMMA turister som gynnar dem genom att rida på elefanterna, ta foto med aporna osv.
Tror ni djuren mår bra, NEJ!

Så då kanske de låter som dubbelmoral nu,
men det är det verkligen inte.
Munkarna i templet tar hand om tigerungar vars mammor har blivit skjutna (vilket är förbjudet där nere men rika svin betalat thailändarna två årslöner för en tiger så de skjuter dem).
Dessa ungar hade inte klarat sig om ingen tar hand om dem. Så munkarna har fött upp dem med sian egna händer sedan de var små, så de är totalt vana vi allt som har med människor att göra.

På dagarna när solen står som högst sover kattdjur, så även dessa. De har just fått mat (men har en LÅNG kedja runt halsen just in case) och somnar gott när turisterna får komma in till dem.
Anledningen att de har detta turistade skit (som det egentligen är) är för att de ska kunna få in pengar så de kan hjälpa fler tigrar som behöver hjälpen och bygga ut tigertemplet ännu större för att de ska ha de så bra de bara kan!
Så nej, de är fullkomligt nyktra när man kommer in där, men visst är det ett ståhej med turister och fotografer och det är knappast kul för tigrarna även om de är vana.
Men det är ju i deras intresse (fast de inte vet det) att få in pengar för att bygga ut.Sammanfattning kanchanaburi: Underbart fantastiska upplevelser, men alldeles för lungt runtomkring för min smak annars. Det jag är riktigt njd med är att vi INTE tog en tur från Bangkok som alla andra. Utan vi åkte själv, mös själv, slapp en stor grupp och bara hade det SÅ underbart!
Detta var en upplevelse som kommer att sitta fast för resten av livet!


image1079

Kyrkogården från andra världskriget där bla amerikanare, australiensare, holländare ligger begravda,Några av gravstenarna.

image1083

Bron över floden Kwai

image1084

Vi på bron. (riktigt rälig att gå på är bara metallremsan i mitten som kändes säker)

image1085

WW2

image1086

Jag och nanniga tigerbebisar. (nästa gång vi kom var de high life på dem*s*)

image1087

Jag kan itne slita ögonen från dem ens för ett foto.

image1088

Inte heller här kan jag slita ögonen från tigern. De är SÅ vackra!

image1089

Johan och Mr Maffig.

image1090

Checka de gosiga tassarna!

image1091

En sånhära sak slickade på mig :-)

image1092

Törstig sötnos!
'
image1093

Härlig lerbad för vildsvinen.

image1094

Någon typ av rådjur dricker ur min hand.

Frassebus vill inte pussas.

57388-1078

Men nock fasen ska han upp och trampa på datorn när jag sitter här ändå :-)

- drömmar om kläder -

Ofta drömmer jag om kläder. Massvis med kläder.... Ja ännu mer än vad jag har vill säga :-)
Nej men iaf man surfar runt och drömmar sig bort på alla underbara klädsidor på nätet.
Nu var de nelly som gällde. Kanske borde beställa hem lite så de kommer lagom till nästa lön?

Hittade en del nyinkomna sötnsar (förutom de som funnits innan som jag vill ha=

1. Supermysig jacka från the stray boys. Funkar närsomhelst och till vadsomhelst.
2. Riktigt snygga brillor från Sabre. Me like!
3. Klänning från MIna uk. Kan användas med leggins till vardags eller som den e till party.
4. Översöta skjorts ichi. Funkar alltis beroende på hur man matchar dem.
5. Sötaste leggginsen från Cream. Love i!
6. Coola jeansshorts från Killah. Så jäkla heta!
7. Jumpsuit från pepe jeans. Mysig att gå i till vardags varma sommardagar....

"jesussandaler"

57388-1070

jag skrev inna i veckan om mina fina "jesussandaler" som jag hittat.
Jag ville verkligen ha dem men kände att de inte var rätt månad...
Dagen efter stod de på hallgolvet när jag kom hem på kvällen. 
Underbara, fina baby! Tack!

De är helt underbart sköna att gå i, mjuka, tjocka sköna sulor.
Känner redan att detta kommer att bli sommarens vardagsfavvo!

Inte en lugn stund!

Denna helgen har de inte varit en lugn stund. Trodde gårdagen skulle bli bättre men icke.
Sov till tolv efter nattjobbet och sedan tog jag och Johan ut Thillion en sväng så han kunde sova. Ute sover han visst bäst :-) Så vi vandrade runt i två timmar ungefär och kom sedan hem till jenny & Fredrik och hjälpte dem att fixa där hemma.
De har en tapet från Alloc som är toksnygg! En brun bas med guldblommor som är stansade i en tjock tapet. Ah de e så svårt att förklara men den e så himla fin. Den satte iaf jag och F upp under gårdagen på en fondvägg. Sen var de bus med Thillion, städande och pizzaätande och en MASSA skitsnack. och lite mobbade av Fredrik. (fast han lyssnade inte på vad vi sa ändå... *s*)
Sen var de jobb på kvällen och där var den dagen slut.
Var i hela friden tar tiden vägen???

Dagen har varit mysig. Tog ut Thillion vid ett och gick en långrunda med honom idag med. Han sov som en liten prins. Sen hjälpte jag til lite i lägenheten medans Johan åkte till jobb.
Och nu e jag faktiskt hemma och jag har hela FYRA timmar på mig innan jag ska jobba :-)
De e fan lyx de!

Fast å andra sidan e de massvis att fixa här hemma.
Jag har "fått låna ett vitrin av jenny på obestämd framtid". De fick inte plats med det där hemma och jag har varit kär i det sen hon köpte det så jag tog chansen ju :-)
De kommer att passa så fint i vårt vardagsrum. Ni sk få se imorrn.
Så jag ska fixa bort den hyllan och det vitrinskåpet vi har här nu och tömma allt där e i.
Sen måste jag hitta en skänk som passar till vardagsrummet. Har försökt med blocket (för de kan itne vara vilken som helst) men de var ingen lycka där inte..... :-)

Hoppas ni alla haft en fantastisk helg!

57388-1069

Hej på en stund!

Blir en snabbis idag med. Är alldeles för mycket att göra nu om dagarna. Har varit hemma sammalagt 2 vakna immar de senaste två dagarna. Tokigt!

Igår skulle jag och Johan ut en runda på morgonen, var hemma tre, upp och hjälpte dem i lägenheten, hem och bytte om, jobbade 17-22, upp i lägenheten igen ill 00.30 och sen hem för att nanna kudden.
Idag blev de upp halv åtta, upp till lägenheten för att dammsuga och svabba innan första flyttlasset kom, sen har jag varit där uppe konstant hela dagen fram till nu, varvandes mellan att packa upp, bära och passa Thillion.
Jag e D-Ö-D i kroppen! Och nu ska jag jobb natt. Jisses säger jag bara, hur e hela helskotta ska jag palla :-S
Ahja, de har gått förr å de ska nock fasen gå nu med gissar jag på.....

Imorrn ska de iaf bli trevligt. Tänkte sova till tolv och sen ta Thillion så Jenny & Fredrik hinner fixa i lägenheten lite, så tar vi en långrunda tillsammans med Johan. Så håll tummarna för fint väder :-) *s*

Nej om man skulle göra sig klar för jobbet :-)
Ha en underbar helg alla, själv sitter jag fast i nattjobbsträsket denna helg!


Matchdag!

Idag var de match igen för oss.
Sammanfattningen blev: En hel del lirande, ruscher till tusen, lite glidtacklande, ett mål, flera passningar som borde varit mål, ett sönderskrapat knä efter glidningarna... Men en förlust efter att de gjorde mål i slutminuterna. GRRR!
Och inte fan var de rättvist heller.....


Sen blev de en hel de körande med jenny idag för att hämta de sista till lägenheten och några timmars solande i den underbara vårsolen!

Och nu Man U match! Perfekt avslutning på en mysig dag!

Solig myskväll!

Snart kommer min underbara bejbi hem. Och då blir de till att dra på fotbollsskorna och ta med bollen ner på planen i närheten av oss för att spela lite. Behöver ju få in känslan igen som sagt. Är ju match på onsdag igen :-)
Sen blir de välan lite solande för vädret är ju alldeles fantastiskt!!! Kan inte bli en bättre vårdag!
Blir lite shoppande med för vi behöver verkligen handla hem mat.
Har även hittat ett par supersnygga "jesussandaler" som jag e sjukt sugen på. Provade dem igår och desatt som handen i handsken. Är SÅ sugen på dem men jag bör egentligen inte handla eftersom lönen denna månden inte är vad den borde.
Har nämligen min semesterersättning inräknad i lönen så jag får inte så himla bra lön nu eftersom vi var borta förra månaden :-S

Sen funderar jag även på lite blommor till balkongen så jag kan plantera dem under morgondagen... men de e samma där, pengar. Jag e inte så himla bra på de därade.... :-(

Nu ska jag iaf dra på ig andra byxor och ett par fotbollsskor så jag kan få lira lite i solen!

Härlig helg!

Vi har verkligen haft en kanonhelg. Fredagen har jag redan recencerat i korthet och lördagen blev minst lika bra!
Först på morgonen hjälpte jag som vanligt till lite i lägenhet men på eftermiddagen mötte jag upp Johan och grabbarna i stugan. Och där var de VARMT. Satt man in till huset där nere så var det skållande hett och underbart skönt! Satt i bara t-shirt och njöt av varje stråle som träffade min kropp!
Sen blev jag trött på att bara sola så jag hjälpte till att jobba lite och snacka skit med dem andra. Fick skruva i en massa skruvar i trädäcker i en väldigt konstig position så ryggen värkte efteråt :-)

Kvällen bjöd på ett besök av min lilla Cattis och hennes Tim.
Jag och hjärtat tog oss ner till coop och handlade lite till maten vi skulle ha på kvällen. Tacos med kycklingfärs.
Och såklart lite gott till kvällen, typ nötter och chibbar.
Kom hem, drack vin och lagade maten tillsammans alla fyra. kan säga att de blev Liiiiite trångt i vårt avlånga kök. man gick på varandra konstant :-)

Blev iaf en massa skitsnack en hel del vindrickande för töserna och öl och vin för grabbarna.
Slutade med att denna donnan blev litta snurrig i skallen, men inget mer än så.
Fick även reda på att världen är ännu mindre än vad man tror. En kille vi känner som är lite speciell och hans flickvän som Johan gnabbats en del med är tydligen syrran till Tim.
Ja som de kan vara ibland :-)

57388-1067

Igår blev de en visit hos mamma och pappa på kvällen och en MASSA bus med mina älskade hundar.
Chabo blir alltid fullkomligt galen när jag kommer ner. Hade han varit man hade jag fanimej gift mej med honom *s*.
Nej man mamma och pappa säger samma sak. Han blir aldrig så glad som när jag kommer ner. De räcker att de nämner mitt namn så går han bananas! Zorro e också underar men han ska mest kasta med sin boll hela tiden man e ute. Sen å andra sidan finns de ingen knöhund som honom när man väl e inne och sitter i fåtöljen.
Blev iaf grillad mat. Sommar, mums!

image1068

Chabbe & tiny prinsessan

Part 5: Kanchanaburi - Upplevelserna! (del 1)

Kanchanaburi var en speciell upplevelse på alla sätt. Vi tog oss dit med buss och fick sedan ta taxi till vårt hotell som låg mitt ute i bushen. Först undrade vi var tusan vi gjorde där och undrade om vi skulle tagit en endagstur från Bangkok istället. (men i slutändan var detta tusen gånger bättre).
Hotellet hade varit drabbats av en storm så det var mycket träd som ramlat och förstört saker, men där var galet vackert ändå. Där var ett litet komplex med hotellrum, sedan låg det villor utspidda i en park stor som hela pildammsparken där man bodde. Det fanns tre pooler och det låg precis intill floden kwai.
Det var verkligen glaet, galet vackert! Nackdelen var bara att vi itne visste att de skulle ligga så långt ut så vi hade inte handlat med oss ngt. Men de löste sig ändå.

Började dagen med att ta en promenad i parken och titta på allt det vackra! Floden var nästan magisk med all vacker natur runt om! Efter den långa bussresan i strålande sol så kändes det som om man behövde ett dopp så vi hoppade i poolen och stannade länge länge!! Höll på att dumma oss med kameran så de blev sisådär en 100 poolbilder på mig :-)

Sedan gick vi och gjorde oss iordning och käkade på restaurangen.
Vi var ganska ensamma på hotellet (trots dess storlek) så vi blev verkligen uppassade till max!
två söta kisar lekte också vid våra fötter så jag var ju självklart kär direkt!
Till maten blev de vin och lite goda pineapple/malibu drinkar och sedan beställde vi in en flarra rött till rummet så vi kunde mysa där!

Jag dukade upp mysigt med lite gott vin, vindruvor, vatten m.m till oss utanför stugan tillsammans med myggen. Men dessa störde oss til max efter ett tag så vi flyttade in, släckte i hela stugan och tände ett enstaka ljus så de bev kanonmysigt i hela villan. Så jag pimplade rödtjut, johan tog något glas och drack lite öl. Sen blev det ett kallt bad i badkaret (fanns inget riktigt varmt vatten, knappt ljummet ens).
Men de var mysigt och man får ju se chamren i det hela :-)

Kvällen blev riktigt sen trots att vi skulle upp tidigt för VÅRT LIVS upplevelser dagen efter.image1054image1055

1. Johan i vårt rum   2. Jag någonstans i parken.

image1057

Sitter och myser i en tjusog hammock.


image1058

Promenerar på vad som är en bardisk under högsäsong.


image1059image1060image1061


Ja, what can i say? I love myself :-)

image1062

De fina hammockarna som jag ville ha med mig hem :-)

image1063

Hotellparken.

image1064

Rödvin och mys! (man vad fan gör fötterna på bordet Johan?)

image1065

Ödlorna ulf 1-7 som bodde utanför vårt rum.

image1066

Spinkiga, busiga söta kattungar!

- dagens jag -

image1051

jaja dåliga bilder, men här är en av "tröjorna" jag handlade i Thailand iaf :-)
En underbar rosa tröja/kort klänning i bomull. Superskön & jättesöt.
Så:
Jeans - replay
Klänning - thailand

Matchat med rosa smink och stora örhängen. Nu kan jag allt visa mig ute :-)

image1052

Kan man ha för många klänningar?

57388-1048

Jag skulle gissa på att man inte kan det.
Denna e iaf helt underbart fin. Jag drömmer mig som vanligt bort på nätet.
men NEJ annika, du får först börja avända de 100 du köpte nyss....

Ett kort hej!

Idag har varit en fullspäckad dag.
Jobbat inatt, hem och nannat någon timme, gått bredvid på de nya jobbet, åkt och hämtat en bil i skurup (v4 helt underbar att köra) hem om nu och käka lite snabbt.
Så om ett par minuter ska jag upp och hjälpa fredrik lite i lägenheten och sen e de nattjobb som gäller igen.
Jag har fan knappt tid att andas.

Tur att både jag och baby e lediga tillsammans i helgen! Blir inte vansinnigt mycket ensam tid visserligen eftersom vi ska hjälpa till lite i lägenheten plus att Cattis & Tim kommer på lördag och vi ska till mina föräldrar på söndag. men ock. Lediga tillsammans! :-)

Nej jag måste rusa!

Längtan

image1047

Jag längtar verkligen tillbaka.
Kan inte bara någon ge mig en lottovinst? eller triss? eller vad som?
Jag vill åka och de nu!

...all good things come to an end...

- nytt jobb -

ja så länge klarade jag mig utan jobb :-)
När jag var i Thailand ringde de mig från ett jobb. De hade hittat min profil på ams och ville jag skulle komma på intervju. Jag bad dem återkomma när jag kom hem, men trodde knappt de skulle vänta sålänge.
Iaf så ringde de mig i förra veckan, idag var jag på intervju och jag fick jobbet direkt.'
De passar mig alldeles utmärkt!
50% dagtid, antingen 9-12 eller 17-22. kan inte bli ättre i mina ögon. Vilken av tiderna man än jobbar har man i princip hela dagne fri att hinna gör ngt ändå!
Så jag börjar imorrn att gå bredvid redan! Grattis annika! :-)


nu ska jag upp & kirra lite i deras lägenhet igen! :-)

Part 4: Bangkok - The BIG city (del 2)

De sista två dagarna i bangkok gick i shoppingens tecken. Riktigt ordentligt! :-)
Vi började den tredje dagen med att gå ner och hämta tvätt och ta en billig pad thai till frukost/unch och spenderade sedn några timmar vid poolen på vårt hotell.

På eftermiddagen åkte vi in till MBK shoppingcenter, Ett tokigt gigantisk shoppingcenter i 8 våningar (eller ngt) där man varken hittade fram, tillbaka eller ut :-) Man kom inte ihåg var man varit eller var man skulle. Det är toksvårt att förklara hur stort det verkligen är. Men varje våning är väl lika stort som tre av våra köpcentrum.
Vi gick runt ett tag inna vi käkade och sedan blev de shopping av. Lite byxor, smink och tröjor :-) men eftersom detta köpcentrat var så gigantisk var de alldeles för mycket att suga i sig så vi tröttnade ganska snart. Var helt enkelt för mycket. (hur d nu kan vara de *s*).

Efter detta åkte vi till Suam Lum nightmarket där vi direkt trivdes bättre. Lite lättare att överskåda marknadsstånd eftersom man bara går förbi ett i taget :-) Dock var denna marknaden också sjukt stor. 6000 olika stånd var där.
Här blev de iaf riktigt ordentligt med shopping. Blev ganska mycket handlat till andra än oss själva. Olika träsaker som ljusstakar och liknande. En del kläder, någon bikini, väskor, tavlor osv. till oss själv.
Där var helt underbart, men VARMT, VARMT, VARMT!
Man höll på att kollapsa av värmen trots att klockan var efter tio på kvällen! :-) men de blir så när de blir instängt och de inte kan fläkta någonstans.

Efter marknaden tog vi och alla våra miljoner kassar oss in till Khaosan och tog några drinkar och lyssnade på bra musik inna de var dax att dra sig hemåt :-)

Sista dagen blev nog den värsta av dem alla. Iaf för mig :-)
Vi börjad dagen med en promenad ner till Khaosan och på vägen fanns en riktig piercing affär. Vi had redan innan pratat om att hitta det och handla hem några till mig.
Det slutade med att vi kom ut med sisådär en 20-25 olika piercingar :-) Där fanns så galet många fina att man kunde verkligen ha handlat allt som fanns där inne! :-) Valde ut lite olika, några sköldar, några utan hänge, några med litet hängde, andra med stort hänge.
När tusan ska jag hinna med att använda alla bara *s* De e ju inte alltid man ser de man har i naveln precis :-)

Sedan gick vi bort och handlade 5-6 "mysbyxor" (fiskarbyxor) i en affär där de var superbilliga (20:-).

Denna dagen var vansinnigt varm. De tokrann på en hela tiden och man kunde inte undkomma. Ändå hade vi bestämt oss för att åka till den största dagmarknaden där finns i Chatucha. Det är en marknad med över 16 000 olika stånd,
Sagt och gjort så tog vi en rosa cabbe dit. Skönt med grym ac i bilen, men när vi väl kom ut var man genovarm igen. Tur man hade en tunn tunika och bikini på sig bara :-)
Det var galet stort och fanns verkligen ALLT där. Både gammal och nytt, skit och bra saker :-)
Som vanligt blev de en hel massa shoppande även där! :-) Johan hittade riktigt coola ed hardy skor, jag hittade några skor, lite olika väskor, rökelse, tröjor osv.
Inne i dessa trånga gånger där fann var knappt syre alls och det blandat med extrem värme gjorde en helt yr i pärat!
Så vi tog en cabbe hem igen och doppade oss i poolen för att må lite bättre! :-)

När vi kom upp på hotellet packade vi alt vi hade där för att slippa behöva ta oss hem tidigt på natten sedan. Efter att vi packat blev de ner på de vanliga, Khaosan. Vi började med att handla direkt. Johan behövde ett skärp till sina shorts eftersom vi packat ner de andra så de blev första stoppet.
Och eftersom de fanns armband, halsband och ringar på samma ställe passade vi på att ta med oss det med :-)
Sedan blev de till att handla en massa tees till mig och några till Johan. Där var riktigt coola tees så jag bara plockade på mig :-)
Kvällen fortsatte i samma tecken, en massa klänningar, tunikor, halsband, bikinis, linnen osv. Allat bara dök med oss hem :-)

Blan det sista vi gjorde den kvällen var att handla hos "den gulliga tjejen" där vi varit flera gånger innan. Hon hade sjukt snygga stela armband där. Hade handlat ett av henne innan, me denna gången damp det ner tio till, plus en speciell tändare till johans mamma (eftersom hon samlar på sånt).
Tjejen som var där var supergo och inte alls dryg med prutandet utan bara trevlig och rolig! Det sista jag fick innan vi gick var en söt ring från henne som ett minne :-)

Kvällen avslutades som vanligt med lite goda drinkar och en massa kul på en mysig pub! :-)
Efter puben fick JOhan för sig att vi skulle till BK, så vi gick till BK. På vägen stannde vi och tittade på en gatuförsäljare som hade grillade skalbaggar, larver och gräshoppor.
Tydligen tittade Johan lite för mycket så Thailändaren som stod där och handade bjöd Johan på en skalbagge,
JOHAN ÅT DEN!
Fy faaaaaaaaaaaaan!
Så sen gick han och drog ut skalbaggeben som fastnat i munne ett tag efter..... Blärk!

Summa av Bangkok: Vi lev båda tokkära i denna stora, bullriga stad där de verkligen fanns ALLT man kunde önska sig. Och ändå hann vi inte med att göra en tiondel av vad man kan göra där. Så nästa gång (för det kommer att bli en nästa) kommer vi att hinna med en del av det vi missade denna gång. Jag kan verkligen rekommendera er ett åka dit, om inte annat för all galen shopping och alla roliga människor man träffar!

image1033

Frulle på gatan :-)

image1034

Johan i vår instutionskorridor

image1035

MBK shoppingcenter

image1036

På Suam Lum Nightmarketimage1038

På den största marknaden i Bangkok

image1040

Dags för ett dopp

image1041

Hejhej!

image1044

Mumsig mat!

image1045

Nattamaud!

:-)

Ja igår var jag och Johan lediga tillsammans. Dagen spenderades uppe i jennys lögenhet med att försöka komma någonvart. inget i den lägenheten har gått som förväntat. Så att de ska flytta in om tio dagar kan man inte tro :-)
Men vi kom en bit på vägen igår och jag tänka ta mig upp där alldeles strax, ska bara bli klar med storstädningen här hemma.
Så nu vet ni var jag spenderat mina senaste dagar.


Nej måste skynda!

Klockrent!

57388-1043

Testar

57388-1042försöker pröva hur de går att blogga från den nya mobilen. De verkar gå bra. Till och med att lägga in bilder :)

ja tänk vad man kan använda en liten telefon till idag. När jag var litex minns jag att pappa hade en mobil stor och tung som en riktig tegelsten... Och då var den super häftig. :)
inte kunde man messa. Än mindre ta foto, använda den som kalender och mp3!

e det så illa att man börjar bli gammal? Jag vägrar att tro på det

Snabbis!

Idag har de varit helt fullbokat.
Jobbade inatt och försökte sova en stund när jag kom hem. Gick sisådär, men fick vilat ordentligt iaf.
Vid ett kom jenny och thillion på ett snabbesök och vi snackade lite skit innan vi gick upp till deras nya lägenhet.
jenny & Thillion gick hem eftersom han inte kan vara i allt yggtrams där, men jag stannade kvar och hjälpte fredrik att fixa.
Där är en hel del att göra kan jag säga, men de ska nog bli lart i tid om man bara håller igång! :-)

Sen blev de en snabbis ner om Smörgan för att käka. Och då dök solen upp. Det blev ett helt fantastiskt väder och jag blev surmulen. Inte fasen vill man gå och jobba natt i detta underbara väder. En så fin kväll vill man sita var, ta någon cider och njuta av livet.
Men nej, annie fick gå hem och johan stannade kvar...

Får bara hålla mina tummar för att de e lika fint väder nästa helg när vi båda e lediag och kan ha de mysigt. men sån tur ska man kanske inte ha???

Jaja, nu ska jag hämta nycklarna hos yvonne och sen e de jobbet som längtar efter mig.... :-S

Första matchen spelad!

FY FAAAAAAN VAD DE VAR KUL!

Jag insåg nog inte från jag stod där på planen hur mycket jag har saknat att spela! Jag är så glad att jag har börjat igen. De e kanske inte "på riktigt" på det sättet men jag spelar ändå med duktiga tjejer i den högsta korpserien. Tror vi är sådär en 14 stycken och 8 har jag spelat med förr.
Vi vann matchen med 2-0, en assist från mig. Kunde nog gjort några mål, men vad fan man e ju knappast i form om man säger så. Blev trött ganska fort. De e ju inte samma som att bara springa i jämn takt. Alla rusher tar mycket mer!
Får se hur man känner i vaderna imorgon!

Men i vilket fall som gick de riktigt bra, gick helt okej att lira av folk, passningarna funkade till största delen och skotten gick faktiskt dit jag siktade. Får bara se till att få ner bollarna lite när jag skjuter mot mål, man e ju trots allt van vid elvamanna mål och inte sjumanna.

Jag längtar till nästa match redan, plus att vi faktiskt tränar tillsammans :)


Nej nu ska jag hoppa in och duscha för jag ska jobba hela långa helgen *suck*Part 4: Bangkok - The BIG city (del 1)

Dag 1 och 2 i Bangkok.

Att komam från Koh tao till Bangkok blev en chock från både hjärta, hjärna och själ. Från det lugna, mysiga och romantiska, till detta bullriga, stora, jobbiga och trafikerade inferno. Man blev trött bara av tanken.
Jag blev förälskad i detta nästan direkt, men det tog Johan ett dygn. Först tyckte han mest de var jobbigt, bullrigt och stort men ganska snart kände även han sig hemma.

Vi kom dit med buss runt åtta på kvällen och ställde in oss på vårt hotell. Vi bodde en bit från Khaosan Road, backpacker och ungdomsgatan. Jag tackar min lyckliga stjärna att vi bodde lite utanför för hade man bott på de billiga hotellen mitt på gatan hade man inte fått ngn sömn alls *s*. Där var de konstant liv inne!
Hotellt vi bodde på hette Hotel de Moc. När vi kom dit var de snyggt och fint i receptionen och vi var nöjda, sen tog vi hissen upp och våningen såg ut som.... En instution! Långa korridorer med mörkbruna gamla dörrar... Oj!
Men när vi väl kom in i rummet andades vi ut! Det var alldels utmärkt :-)

Vi började vår första kväll med att installera oss på hotellet, ta en snabbdusch eftersom man inte kände sig helfräsch efter tolv timmars resande. Snabb påklädning och sedan var de en tur ner på stan. Vi hittade ganska snabbt ett ställe vi gillade där vi käkade (och kom att sitta en stund alla kvällar sedan)

Det blev lite drinkar och god mat på de första stället (hette något med Khao sarn bla bla) inna vi gick runt och kollade i affärer. Vi avslutade kvällen med att gå upp på något som kallades Roof bar.
Där uppe fanns de mängder med typiska backpackers. mest engelskmän och australiernare. Folk var fulla till max och dansade överallt fast de inte fanns plats. Saker vältes ut till höger och vänster och jag hade skitkul åt att se alla fulla människor som raggade, fick nobben, försökte igen och en som hade en tandborste i bakfickan (undrar vad han hoppades på*s*). Det var riktigt bra livemusik där inne, men de var toktrångt, man kund einte röra sig och fick se upp så man inte fick ngt spillt över sig :-)

Den andra dagen i Bangkok blev himla trevlig, och kulturell. Vi kändes oss SÅ duktiga :-)
Morgonen började med en promenad för att hitta en tvätteria. Vi vandrade, vandrade och vandrade. Kom in i de riktigt thailändska områdena där folk tittade ite skumt på oss. Vad hade vi där att göra?
men de var verkligen intressant att se den riktiga delen av thailand och itne bara den turistade (vilket det mesta man är på är). Efter en lång promenad vände vi och letade upp Khaosan eftersom de måste finnas där. En timme efter början var vi framme, riktigt varma. (klockan tolv på dagen 36 grader, strålande sol. Pust!)
Lämnade in tvätten tog en svalkande smootihe och promenerade hem.

Träffade på en trevlig thailändare som berättade att premiärministern hade utlyst en specill dag då alla tuktuk körde en vart man ville hur länge man ville för 20 baht (4 kronor) mot att de fick hämta lite kuponger. Han berättade även om sevärda ställen! :)
Kanon tänkte vi och hoppade in i en tuktuk som körde oss runt halva Bangkok där vi kollade runt på olika tempel som var mer eller mindre kända!
Det var verkligen riktigt intressant!

När vi kom in i de första templet (golden Buddah) satt en thailändsk man där inne och han kallade fram oss så vi skulle be med honom inför Buddah statyn. Jag är inte troende alls, men det är verkligen spännande att få ta del av deras kultur. Han var supertrevlig och vi satt och pratade med honom säkert en halvtimme och han lärde oss en del om deras kultur! Superkul!

Tog oss runt på lite olika ställen, fick bli bogserade med tuktuk, såg munkceremoni inne i ett tempel och hulkade i oss vatten! :) När vi äntligen kom hem igen kastade vi oss i poolen utan att knappt hinna få av oss kläderna. Det var nog det bästa den dagen! *s*

Kvällen blev en riktig höjdare! Vi drog oss ner till Khaosan och käkade lite smått innan vi satte oss på en pub på gatan. De där pubarna e himla spännande för de slår upp precis varsom på kvällen. Denna utanför 7eleven affären. Billig dricka på plaststolar. Sedan stängder de klockan tolv för då får man itne servera ute längre.
Lite dricka blev de och sen satte vi igång att shoppa, och som vi shoppade! Short, tees, linnen, tunikor, klänningar, smycken, smycken och smycken!

jag kan säga att man blir trött av att shoppa så vi tog oss en liten avkoppling på restaurangen där vi åt dagen innan och satt kvar där ett bra tag. Båda tittade på jultomtesäckskassen vi hade bredvid oss, båda skakade på huvudet :-)
Som vanligt blev de litt lulligt, men va fan, man e på semester!

Kvällen avslutades med en sjukt god pad thai på gatan. Hela 5 kronor kostade det och både jag och Johan blev stupmätta på en. Till råga på allt blev jag jagad av en hemsk kackerlacka precis när jag satt mig som en luffare på rännstenen för att äta :-S Grrr!

image1004

Öh? Vad?

image1006

Folk, folk och åter folk på Khaosan Road.

image1007

Mysig men fullpackad livepub.

image1008

Hoppas han på lite hångel kanske? *s* Vem har ens tandborste i bakfickan?

image1009

"vi bor ju på instution ju".

image1010

"utsikten" från hotellet

image1011

Obligatorisk ansiktsbehandligen. Kosta billigt!

image1015

På rundvandring bland ett av alla Bangkoks tempel

image1013

Buddah staty inne i ett tempel.

image1014

Kolla bara hantverket! Så otroligt fint!

image1016

Ceremoni med munkarna inne i ett tempel.

image1017

Johan i en tuktuk *s* De e så himla söta!

image1018

Promanad upp till "golden mount"

image1019

Utsikten från densamma,

image1012

Vi i vår lilla tuktuk

image1020

Uteservering uppsmälld framför 7eleven på kvällen. :-)

image1022

Nattamaoud! 5 kronor för en gigantisk pad thai!. Yummie!


image1023image1024

En kakerlacka jagar mig (eller springer förbi snarare) och Johan käkar Pad Thai som en luffare :-)

image1025

Hjärtekross! En söt (men skräckslagen) kise utan svans var hungrig. Vi lockade den så den kunde äta det folk slängt ut (vägrade komma nära så vi kunde juda den). Slängde undan alla folk som kom förbi för katten var livrädd för folk. De e så tårarna kommer!

image1026

Jultomten Johan med alla vår shopping den kvällen :-)

image1027

Jag dummar mig i hotellhissen :-)
Försäkringar - vilket jux!

Eftersom vårt plan blev försenat med över 14 timmar så ska man få en del ersättning från resebolag och försäkringsbolag osv. Men vilket jux det är!
Eftersom jag betalt vår resa med mitt visa kort så kan man få ut pengar via det. jag gick in på europeiska och fyllde i ett formulär gällande detta, men plötsligt tog de stopp. Man kunde inte gå vidare, alls. Vad jag än skrev i och hur jag än försökte så erättade den för mig att det var fel! Grrr! och inte har de öppet heller så att man kan ringa dem så nu måste jag göra om allt under morgon dagen.
Plus att jag ska ringa folksam för att se vad de gör för en :)

Fick även ut en nätt summa från fritidsresor som plåster på såren. 950 kronor som plåster på såren. Då kunde de fan nästan lika bra varit.... De andra fick typ 2500 men bara för att vi bara hade flygstol fick vi mindre.... Inte f-n tänker de på att vi med förlorat på att inte vara på vårt hotell, kanske att vi bokat vidare resa som vi missat osv...


Ja va fan man ska inte klaga över dessa i-landsproblem, men de e ändå litta irriterande.

Nej om man skulle återgå till livet utanför datorn. Försöker att rensa ut kläder nu eftersom jag vill ha plats med allt de nya, men de går fan inte eftersom jag rensade ut nästan precis innan vi åkte. Allt jag har där nu e ju sånt jag använder. Hur rensar man då ut?
Ja jag vet. I-landsproblem!

Surprise - ny mobil!

57388-1021

Som de kan gå ibland :-)

Jag och JOhan pkte ner till stan innan idag för att träffa Cattis där. Blev en fika på mocca och en massa snackande. Sen skulle vi in på trianglen för att Cattis skulle shoppa lite. jag ska nog bli en "personal shopper" till henne tror jag. undrar o hon betalar mig bra? *s*
gratis klippning kanske? Nej just de, det får jag ju redan. Får fundera ut ngt annat. :-)
Hittade iaf en hel hög med fina tröjor till henne inne på cha-cha. Hon stod i provrummet och jag sprang runt och letade snygga saker till henne *s*. Tycker sånt e skitkul. Slutade med att de blev sju tröjor iaf. Jag skulle själv kunnat köpt dem alla. Men jag har ju belagt mig med shoppingförbud ett tag nu, kommer ändå aldrig att hinna använda allt ju :-)

Iaf, medan vi handlade kläder gick johan in på telenor och pratade med killarna han känner där inne och vips hade vi varsin telefon med oss hem. Jag har varit sugen ett tag men inte hittat ngt som jag tycker om eftersom jag inte vill ha en sämre kamera än den jag har nu och alla snygga telefoner har varit musikmobilerna och de e ofta 2.0 på dem.
Nu hittade vi iaf en LG, hör och häpna, jag som aldrig skulle överge SonyEricsson *s*
Den e grann som fan och har touchscreen, 5 mp kamera (minns ni för några år sedan när de var GRYMT att ha fem på en vanlig, oj vad de går framåt *s*.)
Har inte hunnit pilla med den ännu eftersom den laddar men jag kommer med all säkerhet att vara kär snart! :D

Part 3: Koh Tao - paradiset!

Koh Tao blev vårt eget lilla paradis. Bokade rum på ett "lyxhotell" (500kr natten). Ko Tao Resort. Det var verkligen lysigt, vackert och underbart. Superunderbar personal var där och kanongod mat för en billig peng. Tyvärr blev det bara två dagar där eftersom vi skulle vidare sedan och hinna med mer.

På koh tao rådde totalt lugn. Helt och fullkomligt lugn rådde direkt man nådde ön. Visst var det liv och rörelse, men på något sätt blev man mer harmonisk så fort man kom dit.

Vi installerade oss gott på vårt rum, provhoppade sängarna lite och tog sedan oss ner till poolen. och vilken pool sedan! Det går inte mer ord och bilder skriva hur fantastisk det var där. Man låg i poolen med armarna på kanten och där utanför fanns en klippbrant och fri sikt både till höger och vänster över hav och "skog". det var så galet vackert att man skulle kunna gråta!

Vi badade och solade ett bar tag första dagen men var ganska trötta efter resan så vi tog en liten siesta inna vi åkte ner till Sai Ree för att käka. Hittade en mysig restaurang invid havet. Satt på en sorts brygga på mysiga kuddar och tittade ut över det mörka havet, drack drinkar och mös med vovven som bodde där. Ibland kan lugnet vara så underbart och tystnaden så vacker! Vi båda njöt och ville aldrig gå hem! När de stängde ner gick vi vidare till en pub med livemusic där vi satt till två innan vi drog oss hemåt.
På varje ställe i thailand man kommer ser taxin olika ut.
Här var det en jeep där man satt två plankor på flaket som man skulle sitta på. Som tur var låg de några tjocka kuddar där bak med som vi låg på på golvet. Med den guppiga skuppiga vägen hade vi nock inte suttit kvar på flaket hela vägen hem annars! :-)

Den andra dagen blev helt fantastisk. Först tog vi oss en sväng om vår pool och sedan blev det en promenad ner till stranden för ALLA trappstegen. Vi bodde ju ganska högt upp. Hittade en mysig plats på stranden och gick sedan i vattnet på en gång. Det var långgrunt och ljummet. Jag vill inte påstå att det svalkade min redan heta kropp, men vad gör det. Jag kunde inte ha kameran med ut i vattnet precis så klumpig som jag är. Men den bilden man såg upp över bergen var så vacker att den för alltid kommer att sitta kvar på min näthinna.
Vid alla stränder finns det mysiga restauranger, så även här. Man satt på en veranda precis vid stranden, man satt på kuddar så vi hade fötterna ut mot havet och bara njöt av lugnet, solen, värmen, varandra och den vackra vyn framför oss! Drack goda drinkar (igen ja...). malibu pineapple blev en favvo i solen. Svalkande och gottigt!

Promenaden hem var tusen gånger jobbigare än ner, såklart. I vanliga fall hade de varit okej, men i 40 gradig värme är det inget att rekommendera. *s*. Gjode oss snabbt klara för att åka ner till Sai Ree och sitta på Lotus och se solnedgången. Bilderna kan antagligen förklara lite om hur mysigt det var där. Vi kom välan dit vid halv sex då det fortfarande var sjukt varmt.
Satt och njöt av värmen, den grymma killen som spelade fotoll på stranden, valpen charlie som älskade alla, ännu en gång drinkarna, varandra, livet!

Solen gick ner i sakta mak, men tyvärr in i molen det sista. Men de var vackert ändå och mysigt till tusen!
Koh Tao var verkligen en njutningarnas ö. Ofta satt vi bara tysta med händerna i varandras och njöt av allt runtomkring oss!

Vi satt där länge och väl inna vi bestämde oss för att leta efter souvenir. Vi hade bestämt att vi skulle handla en magnet med namnet på varje ställe vi var. Vi letade oss TOKIGA i ALLA affärer där var utan att hitta någon. Typ två timmar! (skojja om jag blev putt när de fanns en i hamnen dagen efter). Det blev iaf en hel del shopping under tiden vi letade eftersouveniren! :-) SÅ inget ont som inte har något gott med sig!

Dagen blev inte mycket längre efter att vi käkat då båda var möra efter en lång dag i solen, plus att vi skulle iväg ganska tidigt dagen efter! Bangkok nästa!

Summa Koh Tao: Det var fantastiskt. Om man inte redan förstått de på vad jag skrivit innan. Det enda misstaget vi gjorde var att inte stanna en dag till så vi hann med tt snorkla med revhajarna. men då får bli till en annan gång. Ön var vacker, vädret vackert, människorna trevliga, hotellet underbart. Stämningen helt fantastisk. ja jag kan itne annat än att ösa lovord över ön! Vi hade de fantastiskt mysigt! Det är kanske inte direkt en partyö, men de finns ordentligt nattliv på vissa ställen där så man kan få det med av ön. Mycket backpackers där som dyker. :-)

57388-991

Utsikten från poolen på hotellet.

57388-989

Ena sidan av hotellrummet...

image1002

...andra sidan av rummet.

57388-990

Fulla och galna på väg hem i en "taxi". Jeep med bänk på flaket.


image992

Måste ju skydda håret när man badar :)

image993

vacker strand!

image994

Vilar på strandrestaurangen med en öl.


image995

Mysig reaggebar nere på stranden. Sitter på mysiga kuddar i sanden.


image996

Gott med vodka lemon i solen.

image997

Kan man ha det bättre?

image998

Solnedgångsbilder...


image1000

Vad vacker en longtail kan vara...

image1001

Ligger och tittar på en stjärnklar underbart vacker himel!

Att spela fotboll:

Hur gör man?
Lägg bollen framför sig, spring fram mot bollen, sträck vristen, skjuuuut!Nej fan så illa var de inte. Men jag vill inte påstå att jag var grym, men siktet var de iaf inget fel på, trodde de skulle kännas som om mina fötter var felpåskruvade, men de gick bra.
Spelade med micke en timme, mest för att passa, röra bollen och känna på att skjuta lite.

Fan vad de var kul!

Fredag blir de match, e lite halvnervös inför hur kass jag kommer att vara *asg*
jaja de kan itne mer än gå åt helvete!

Jag var iallafall saknad av nån...

:-)

Först var de tokarna alldeles sura på oss i några timmar, men kan jag inte få bort dem från mig :-)

image988

Part 2: Koh Samui

Koh Samui. Här började vårt underbara äventyr tillsammans, bara vi två. Och underbart var det, mer än vad jag NÅGONSIN hade kunat önska mig. Jag längtar tillbaka varje sekund. Bara vi två, hela tiden. Inget jidder, inget tjafs. Bara mys, underbart och sjukt kul HELA TIDEN!
Åh baby, det var den bästa semestern jag kunde tänka mig!

Resan började med en lång tur från Phuket och lite klydd, men vi kom fram till slut. Buss, buss, båt, songtaew och sen var vi framme. Hade en bungalow för 300 baht natten. (60 kronor). Men de märktes. De var litet och trångt och funkade bra för natten men vi gick ut och ville hitta ngt annat direkt.
Det finns två större stränder man kan bo vid på Koh Samui, Chaweng som e mer party och Lamai där de e lite mindre party. (haha). Vi valde Lamai eftersom de e lite lugnare plus att man slipper alla flyg som lyfter och landar ovanför huvudet på en.

Efter lite letande hittade vi underbara bungalows precis intill stranden på Marina Villa. Där var en underbar trädgård runt husen och poolen låg precis intill havet! Restaurangen var mysig att käka frulle på då man satt och lyssnade till vågorna precis bredvid en. Perfekt för oss helt enkelt!

Första kvällen käkade vi mat fem meter från vattenbrynet på en supermysig restaurang. Jag betällde in en fisk och trodde den skulle komma som normal fisk, men ack vad jag bedrog mig. Fjäll, huvud, tänder, allt var kvar. Var lite skeptisk till att börja med, men GUD vad det var gott! Kvällen avslutade vi inne i "stan" med lite goda drinkar, biljard och shopping! :-)

Andra dagen tog vi en romenad till vårt nya boende. annika smorde in kroppen med sololja, även fötterna. När vi kom fram efter en kvart hade mina fötter kokat och jag hade blåsor över hela fötterna. INTELLIGENT! sedan blev de mys för hela slanten med fruktdrinkar i strandbaren, bad i havet och tillslut ombyte och skumpa som vi köpt nere på stranden. Därefter åt vi och sedan shoppade vi loss ordentligt! Ja tack!

Tredje dagen blev det att hyra en scooter för 200 baht dygnet (40 kronor). Det är tokbilligt. Vi tog en tur till vattenfallet NaMuang som var otroligt vackert, där badade vi också, var riktigt svalkande och skönt. Havet är inte ens svalkande knappt annars. Vandrade runt i djungeln ett tag, det var en riktigt pärs i den värman kan jag berätta!!
Pajjade min ena fot på en pinne jag snubblade in i så jag fick två djupa hack in i fotsulan! Klumpannie!

Efter det var vi badsugna så vi körde till Chaweng, lunchade och badade.
Trots att vi var utomlands var det en match denna kvällen vi inte kunde gå miste om. Man U - Liverpool! Så vi kollade på den på en mysig restaurang tillsammans med goda drinkars sällskap.
Kvällen avslutades på ngt som hette Smooth bar där det var riktigt grym livemusik så där satt vi resten av kvällen och blev välan lite halvlulliga och roliga :-)

Sista dagen var de standbaren som gällde.Fruktdrinkar i mängder, sol i mänger och en hel del bad. Kan man njuta mer? Inte jag iaf! Jag och min baby!
På kvällen blev de shopping inne i chaweng, och då menar jag shopping! HIttade ascoola "shorts" där inne. Baggy, lite längre i modellen, jag e helkär i dem! Blev en hel del annat med, bikinis, tees till johan, skor m.m.

Blev en ganska tidig kväll (runt 1) eftersom vi skulle bli hämta med buss strax efter sju dagen efter för att ta oss till Koh Tao!

Summa Koh Samui:
Hade jag inte vetat bättre hade jag kunnat stanna där ännu längre. Meningen var två, max tre övetnattningar där, men vi lev helt kära i ön. Där fanns allt. Det var en mysig vacker strand, man kunde käka ända in till strandkanten varje kväll då restaurangerna satte ut bord där. Det fanns bra shopping, goda drinkar, mysiga hotell, trevligt folk och ett roligt och bra utbud av pubar och restauranger! Vad mer kan man önska? Vi hade det underbart!: Massa skratt, skojj och hittepå, och om möjligt ÄNNU mer mys.
Jag kan verkligen rekommendera ALLA att åka dit, familj som par, eller tjejgänget, killgänger eller vem som.
Där fanns det ngt för alla!


image980

Första kvällen.


image959

Min UNDERBARA helsteka firre.


image960

Jag e assgrym på biljard :-)

image961

Ena sidan av rummet....


image962

...andra sidan av rummet.

image963
'
Så vi bytte upp oss till denna....

image979

....med denna charmiga trädgård!


image964

Och till detta fick vi denna frukostvyn.

image965

Johan och ledsagare.


image982 image983

Djungelpromenad vid vattenfallet. Så underbart vackert!

image966

Johan i det svalkande sköna vattnet vid vattenfallet.

image984image985

Någon drink för mycket kanske?????

image968

Vår vän Sooooda! En rakad Shii-tzu. Helt underbar!
(och en av få hundar de faktisk tog hand om)

image969image971

Någon drink för mycket här med???

image972

Nygrillad majs på stranden. Mums!


image986image987

Beachbabe!

image977

Manikyr - me like! Mina nagar har aldrig varit så välskötta som eter denna semester! :-)

Fotboll - jag längtar!

image978

På fredag är de dax att börja spela fotboll igen! Ja korpen visserligen.
Haha tänker ni säkert nu, men nej ack så fel ni har. Jag spelar med en hel del av de tjejer jag spelat med under större delen av mitt fotbollsliv och vi ligger i högsta div. Plus att korpen inte längre är vad de var förr. De e duktiga tjejer som lagt av men ändå vill hålla igång.
Skitkul ska de bli iaf! Så idag har jag varit och handlat ett par vita fotbollsshorts. För er som inte spelar eller har spelat e de inget, men jag har saknat att dra på mig mina gigantisk förstora fotbollsshorts som hänger ner till knäna, dra på de höga strumporna och knyta skorna. En fotboll fick även följa med mig hem eftersom den gamla var kaputt.
Så när Micke kommer hem från jobb idag ska vi ut och lira lite för att jag ska få se hur snett mitt ben e påskruvat :-)
Nej men man kan behöva röra ollen och skjuta lite innan man går direkt in och spelar.

Åh, jag längtar!

Nattjubb

Ja nu e de alldeles strax dags för denna donnan att dra och jobba. Är en riktigt tråkig och jobbig vecka nu eftersom jag jobbat natt sön, mpn och nu tis. Johan joar kväll ons, tors och jag natt fre, lör, sön.
SUCK!
Från att träffats massa och haft de underbart ses vi typ INGENTING. Ångest får jag säga, duktig ångest!
Men men. Saknad e visst ra påstås de :S

Haft en trevlig dag idag och träffat jenny, nattis & thillion. Blev lite bus och lite mys med Nattis, mys med Thillion och en massa skitsnacka med Jenny. Dom flyttar ju hit om ett par veckor :-) Så vi blir grannar, ska bli urmysigt måste jag säga!
Överlämnade även en he del souvenirer till dem vilka verkade uppskattas, så jag e nöjd.


nej jobb.

Puss

Part 1: Phuket

Resan började på värsta tänkbara sätt. När klockan var 12.05 och vårt plan skulle ha gått hade inte ens numret på gaten kommit upp ännu. Letade rätt på personal som sa att planet inte hade lyft från Sthlm ännu för de var problem med ngt där uppe i trafiken.
Strax efter två kom äntligen planet till Katrup och vi skulle checka in. Men nej... De var ett elfel.
Vi väntade och väntade. Tillslut gav de oss matkuponger så vi kunde käka. Och vi skulle lyssna efter info.
Tillslut sa de i högtalarna att de var möte för oss klockan sex (tror jag de var).
Då fick vi veta att felet var fixat och allt var klart för att lyfta.
MEN, nu hade personalen jobbat för länge så de var tvugna att sova innan vi kunde bege oss. SÅ vi skulle lyfta 2.00 var de beräknat.

Alla fick mer matkuponger.
Vi gick runt en del på flygplatsen och tillslut satte vi oss alla på en pub med massvis av tusenlappar att spendera från kupongerna. Så vad gör man om man har tråkigt på en flygplats och inget annat att göra? Ja de blev en del dricka och några fulla individer där :-)

2.00 kom vi på planet och de ropar ut i högtalarna.
" Det är en människa vi inte kan hitta som ska vara med på detta planet så vi kan inte lyfta ännu eftersom det är en säkrhetsrisk med incheckat bagage."
Jag trodde jag skulle tuppa av!!!
Iaf typen hittades på ngt vis och kom med planet.

2.35 lyfte vi. Mer än 14 h försenade. Bättre sent än aldrig.

Phuket, patong. Ja vad säger man?

Om man jämför med de upplevelser vi hade efteråt är där INGENTING. anledningen att vi började i Phuket var eftersom Johans familj och våra vänner vad där nere samtidigt, annars hade de inte varit med i vår restur.
Patong i sig är inget speciellt. Väldigt, väldigt mycket prostitution vilket gör en så kopiöst upprörd och äcklad! Det är helt öppet. Gamla, svettiga, snuskiga skandinavier (och andra för den delen) som åker ner för att få sitt livs skjut tillsammans med en ung vacker thailändska. Jag mår så illa!

Mycket ladyboys är där också, så vackra att man blir avundsjuk!
Väldigt, väldigt mycket party om man beger sig in på Bangla road, trevliga bargator och massvis med folk!
Mycket shopping är där med, men det är mycket dyrare än vad det är på andra ställen i Thailand. Dock går det att få ner priset om man e bra på att pruta och vet vad de e värt (i deras ögon för mig e 40 kronor billgt men där kan de vara dyrt). Och pruta e jag ganska grym på, för de mesta skickade Johan mig när de var ngt vi skulle köpa :) Men visst jag gjorde en del missar jag med.

Under tiden där bodde vi först på ett motell inne i Patong, Beach Road Inn. Trevlig ägarinna och schyssta rum med bra ac. Havet 50 meter ifrån. Där bodde vi tre nätter och sedan hyste vi in oss i Johans mammas rum på lyxhotellet Merlin Beach Resort.
Jobbigt som tusan då en av oss delade säng med dem och en fick sova på golvet, men de gick alldeles utmärkt.
Dagarna spenderades ganska mycket i poolbaren på hotellet, och i poolen såklart, samt på solstolarna stekandes. *s*
Kvällarna åt vi gott, drack gott och hade allmänt trevligt. Gick runt i olika affärer och shoppade lite :-)


En dag hyrde vi en speedboat tillsammans de flesta av oss och gav oss ut på tur till Koh Raya och Coral Island. Två supervackra öar där de var himla mysigt. Gick på lite promenader där och kollade runt och hade trevligt :-)

Vi stannade i Phuket en vecka, vilket i mina ögon var alldeles för länge men jag förstår ju Johan eftersom familjen var där. Men när vi sedan åkte runt insåg han med att vi skulle ha lämnat tidigare, men å andra sidan hade vi supertreviligt där så man ska inte klaga! :-)

Nästa stopp för oss blev Koh Samui och vi skulle bli upphämtade redan sju på morgonen så vi packade kvällen innan och skickade med vår shopping och lite andra saker med Johans mamma så vi slappa att bära det med oss.

Summa av Phuket: Mycket fest och drickande, god mat, lite shopping och himla trevligt sällskap. Men, jag kommer INTE att åka dit igen. Inte ens om jag ska åka som en familj i framtiden eftersom de e så himla lätt att backpacka, även om man åker med barn.


image948

Glada trots väntan på flygplatsen! :)


image949

Bananapancake. God nattamad för de flesta. 7 kronor.


image951

Poolen på Merlin. Stor som tusan!


image952

Jag o Lotta en utekväll i Patong. Har faktiskt roligt även om de inte ser ut så här *s*


image953

Utekväll i Karon. Billy, jag, Johan. Blev riktigt illa för grabbana. *asg*


image956

Jag på Koh Raya.


image957

Manikyr och pedikyr på stranden på Coral Island.


image958

Som barn på nytt i en gigantisk boll på vattnet.

Så var de en vanlig måndag igen

Samtidigt som man lätt kommer in i vardagen igen, som om man aldrig varit borta, så känns allt märkligt. Att ha "riktiga" skor på sig, jeans och en varm jacka. Att vara ute i kyla, att inte kunna göra vad man vill hela tiden....
Ändå är det som om man aldrig varit birta och faller in i vardagen direkt igen.

Samma dag som vi kom hem bestämde vi en ny resa. Det är ett år till och vi kommer att hinna med en resa till innan dess antagligen. men det är skönt att ha ngt att spara till och längta efter.
Thailand (delvis), Kambodja, laos, Vietnam, kanske något av Kina, taiwan och Filippinerna...
Det blir det blir en riktigt spännande tripp i vilket fall som tillsammans med Micke & Sandra. Någon annan som e sugen???

Sen e jag riktigt sugen på New York till hösten med, Johan e mer inne på någon varmare breddgrad i USA. Något blir de till hösten iaf, om inte annat så ngn weekend resa, bara de att Europa e så dyrt att man kan inte lyxa till de på samma sätt här....


Nej nu ska jag sätta igång med min deklaration. Den  INTE rolig kan jag säga!!!

Hemma från värmen!

Nu e jag hemma igen. Kom hem igår runt ett tiden och de kändes faktiskt bara drygt. Inget alls "borta bra men hemma bäst", inget "oj vad skönt att vara hemma igen", bara ett stort fett "varför satte vi oss på planet vi ville ju stanna kvar".

När vi kom hem igår och packade upp alt vi shoppat fick vi en smärre chock. Hade ingen aninig att de var SÅ mycket. Packade så bra när vi skulle hem så de fick plats kanonbra och såg int ut att vara så mycket. Hade 13 kg i övervikt när vi åkte hem (men tack o lov bryr de sig inte så mycket där så vi slapp betala), hade två extra väskor med hem, plus att båda backpack ryggsäckarna var fyllda (och de var knappt halvfyllda på vägen dit) plus att vi skickade hem en hel del med JOhans mamma efter den första veckan som dom fick ta med sig hem.

Jag har handlat mängder med klänningar, linnen, tees, shorts, örhängen, halsband, bikinis, armband, inredningsprylar, tunikor, smink, och ja... säkert en hel del annat med. Vet bara inte hur de ska få plats i vår redn FULLA klädkammare! :-)

Allt har varit underbart. Har inte tid att skriva så mycket nu för jag o Johan e lediga tillsamamns idag och imorrn och har fullt upp med att mysa och förlänga semestern.

Iaf.
Phuket - Ja vad säger man, alldeles för turistat och för många skandinavier, men vi hade dock sjukt treligt eftersom en massa av våra vänner också var där. Men får jag välja var de andra och sista gången i Phuket, finns ju så mycket annat i Thailand.

Koh Samui - KÄR! Bodde nära stranden, lagom med party liv, bra shopping (ännu bättre i chaweng), underbart, underbart, underbart!

Koh Tao - Fantastisk liten paradis ö! Så vackert och ett vansinnigt underbart lugn sänke sig över en så fort man kom dit! Fanns dock gptt om liv med sköna pubar och party! Väldogt dyrt att leva där i Thaimått mätt.

Bangkok - Stort, störkigt, billigt, roligt, fantastiskt, underbart! Shoppade massa, drack billigt, åt ännu billigare! Åh jag e kär i staden!

Kanchanaburi - Mysigt mitt ute i djunglen. Var där för sevärdheterna. Tigertemplet, bron över floden kwai, "deathrailway" och en kyrkogård från ww2.

Allt som allt. Jag e ännu mer kär i Thailand u än sist. Och de e ju så himla billigt med ALLT!

:-)


image946

RSS 2.0