Könsstympning

Igår när jag stod och svettades på träningen läste jag Plaza kvinna (tror jag) och i slutet av den kom en artikel om omskärelse /könsstympning på kvinnor.
Jag höll på att svimma när jag läste den. Är visserligen ganska känlig men ändå.

De beskrev vad och hur de tog bort saker på kvinnan i Sudan när hon skulle bli stympad. Det kändes en ilning i hela min kropp bara vid tanken på vad de gör och hur de skulle kännas på en.
Hur de sedan syr ihop henne så hon knappt kan kissa, för att sedan "sprätta" upp kvinnan när hon ska ha sex med sin man första gången och hur de sprätter upp henne när hon föder för att sedan sy igen henne igen....

Jag rös i hela kroppen och det började snurra i huvudet så jag var tvungen att hoppa över att lösa raderna om hur det går till. Att kvinnan i slutet även säger att hon kommer att göra det på sin egen dotter trots att hon själv livit så plågad av detta hela sitt liv. Varför? För att hon aldrig kommer att få en man annars och hela samhäller kommer att se ner på henne.

åh denna värld. Det finns så mycket hemskheter som vi inte kan göra ngt åt. För trots att det finns otaliga organistaioner som arbetar mot detta finns det så många traditioner i dessa länder som inte ens kvinnorna själv vill gå emot. Och villde inte gå emot det utan gör det ndå om nätterna finns det inte mycket man kan göra.... Mer än att kämpa vidare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0