Ja men då var de kväll

Och jag har varit hemma och stökat hela långa dagen. Fint är det dock här hemma nu. Verkligen! Och de kommer att bli ännu finare när min bejbi kommer hem så alla gardiner och ljusstakar och annat mys kommer upp. Älskar verkligen att göra de julmys här hemma.

En annan mycket trevlig sak är att vi fått färg till badrummet av hyresvärden. Egentligen skulle de komma och måla men de tar sån himla tid så vi kollade (eller Johans underbara mamma fixade) så vi kunde få färg så vi sjlv kan måla.
Två färger blev det. En till hela badrummet och en inne i duschen som fondvägg. Plus att vi fick alla tillbehör till det.

Skönt att vi ska fixa det nu för badrummet har varit "skamfläcken" här hemma och det känns inte som man vill lägga för mycket pengar på det själv eftersom det trots allt är en hyreslägenhet och man får ju inteett jota för llt man gjort när man flyttar.
Har fixat alla rum men dragit oss för badrummet eftersom vi visste att de skulle fixa alla badrum här (plus att vårumsfärg inte är billigt precis).

Är verkligen stolt över vår mysiga lägenhet, förutom just badrummet. Men nu kommer det också att bli alldeles alldeles perfekt!

Könsstympning

Igår när jag stod och svettades på träningen läste jag Plaza kvinna (tror jag) och i slutet av den kom en artikel om omskärelse /könsstympning på kvinnor.
Jag höll på att svimma när jag läste den. Är visserligen ganska känlig men ändå.

De beskrev vad och hur de tog bort saker på kvinnan i Sudan när hon skulle bli stympad. Det kändes en ilning i hela min kropp bara vid tanken på vad de gör och hur de skulle kännas på en.
Hur de sedan syr ihop henne så hon knappt kan kissa, för att sedan "sprätta" upp kvinnan när hon ska ha sex med sin man första gången och hur de sprätter upp henne när hon föder för att sedan sy igen henne igen....

Jag rös i hela kroppen och det började snurra i huvudet så jag var tvungen att hoppa över att lösa raderna om hur det går till. Att kvinnan i slutet även säger att hon kommer att göra det på sin egen dotter trots att hon själv livit så plågad av detta hela sitt liv. Varför? För att hon aldrig kommer att få en man annars och hela samhäller kommer att se ner på henne.

åh denna värld. Det finns så mycket hemskheter som vi inte kan göra ngt åt. För trots att det finns otaliga organistaioner som arbetar mot detta finns det så många traditioner i dessa länder som inte ens kvinnorna själv vill gå emot. Och villde inte gå emot det utan gör det ndå om nätterna finns det inte mycket man kan göra.... Mer än att kämpa vidare!

Julstök


idag är det fullt ståhej med att julstöka. Inget kul eftersom Johan inte är hemma.
Dealen är att allt "mys" ska upp när han kommer hem. De e roligare och mysigare att sätta upp det tillsammans. Men för att de ska se fint och fräsht ut när man sätter upp allt krävs en hel del förarbete *s*.

Och det är just vad jag sysselsatt mig med de senaste timmarna.
Bytt sängkläder, tvättat, dammsugar, dammat, plockat undan osv osv. Nästa projket blir att ta mig ner i källaren och hämta upp alla julprylarna. Dock står de en bit in så jag måste plocka ut halva källaren för att få tag i de.
Att man e lika "smart" varje år........

När baby kommer hem ikväll blir de iaf mys med gott vin, en och annan pepparkaka, OCH uppsättning av ljusstakar, gardiner och en massa annat! :-)

57388-627

Ätstörningar?

Jag blir så ledsen och förtvivlad nr jag läser en del bloggar.
Av någon anledning kom jag för ett tag sedan in på en logg där en tjej skriver om sin kamp för att bli "smal". Tjejenrna i fråga har dock ett bmi på 14-16, ser ut som ett skelett och lever på buljong.

Trots detta hyllar andra tjejer henne för hennes "vackra" kropp, de hejjar på henne i hennes kamp att tappa ytterligare kilon. Dessa tjejer ser ungefär likadana ut, anorektiska, med Nicole Richi (under sin smalaste period) som största idol. De hyllar henne och hennes "perfekta kropp" när hon inte hade någt kött på benen alls.

Dessa tjejer hejjar på varandra för att bli än mer anorektiska, de har samma sjuka tankesätt och "hjälper" varandra att klara kampen mot maten varje dag.
Jag blir så ledsen när jag läser dessa bloggar. Det gör ont att det finns tjejer som mår så dåligt och som förstör sig själv och sitt liv så totalt trots att de bara är 15 år gamla. Att man kan vara så osäker att man "måste vara smalast" alltid.

Jag vet att jag själv har ett konstigt förhållande till mat många gånger och att det finns många där ute som vill tappa kilon. Men från det till att tro man är tjock när man är så undernärd att det är risk för ens liv och vad folk än säger så tror de inte på deras ord.

Jag är för ett hälsosamt ideal, för att folk ska få lova att vara njda ed sig själv precis så som de vill se ut. tyvärr ser inte vardagen ut på det sättet utan alldels för många är missnöjda med hur de ser ut. Vill tappa lite på häcken, magen eller kanske låren. Kan vi inte bara älska oss själv som vi är?

Jag ska inte moralpredika för jag har många gånger ett konstigt förhållningssätt till maten. Jag är manisk på att äta "rätt". Vi har sällan eller aldrig onyttigheter hemma. Och äter jag ngt onyttigt kan jag få ångest efteråt ifall jag itne tränat innan på dagen. (ibland även om jag tränat) Jag mår psykiskt dåligt om jag inte tränar tillräckligt mycket en vecka, jag måste konstant hålla igång och klara inte av att sitta stilla en hel dag.
Men... jag vet att maten är en viktig del av ens liv. Jag äter ofta (fruktost, lunch, middag och mellanmål) och vet att man inte kan varken må bra eler se bra ut om man itne äter.


Har haft min beskärda del av matproblem när jag var ynge jag med och fick för mig att jag var "fet". Jag var längst (utan tvekan) av alla tjejerna jag ungicks med och på så vis kände jag mig alltid lite större än de. Men jag kom ifrån det ganska fort eftersom jag tränade s mycket då med och fotboll kan man itne spela utan mat i kroppen.Iallafall. Varför hjälper inte omgivningen dessa tjejer? Är man så smal måste folk runtomkring en se det och jälpa dem. Även om de själva inte vill måste ju folk kämpa för deras skull.

57388-626

Förvirrad ung dam

Jag ska och handla nu. Tänkte jag. Fast jag har glömt bort vad jag ska handla. Sallad minns jag och lypsyl. Men allt annat då? Att jag aldrig lär mig att skriva upp på en lapp.
Kommer sluta med tt jag ikväll sitter och stör mig på allt jag glömde jag skulle köpa........

En Onsdag

En alldels vanlig onsdag. Jag har fixat och trixat lite här hemma, tvättat och satt ut vår "öppna spis" på balkongen. supermysigt blev det :-)

nu ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig grann, för vi ska ut och käka med Johans pappa och hans fru lite senare, och innan dess ska vi följa me när johans bror tatuerar sig.
Jag vill också! Big time.
Vet till och med vad jag ska ha nästa gång jag gör en, men jag mste samla lite mod först, nålrädd som jag är :-)


Nej duschen var de.

Only me

57388-623image624image625
fotograf: Johan

Picture time.

-Kärlek-57388-622


Kärlek med Tiny ute hos mamma & pappa. På högsta nivå.
För gamlan är allt tillåtet *s*

Finally!

Då var de klappat och klart! Äntligen!
Fick det beslut jag väntat på, om än i en modifierad form. 
Och det känns ofantligt skönt. En riktig lättnad....

Nu ska jag snart hem, slänga i mig mat & sedan på möte på jobb, sedan jobba natt.
Trippelsuck! Dessa två dagarna har inte alls varit roliga! :-(

Sen blir de desto bättre sedan.
Onsd: Ledig, hårdträning, solning och sedan sushimiddag med Johans pappa & fru.
Torsd: Hårdträning, träffa en underbar vän.
Fred: Hårdträning, julfeja hemma när Johan slutar (typ 22) upp med gardiner, ljusstakar och städa fint.
Lörd: Squash, mysdag, jobba kväll.
Sönd: Ta en sväng med Nattis, jobba kväll.


57388-621

Natt igen

Då jobbar man natt igen. Lika kul som alltid :(

Önskar jag var hemma i sängen med min baby istället...

SKANDAL SKANDAL SKANDAL SKANDAL!!!!

Det är en fullkomlig skandal. 
Glömde folk rösta? Trodde de att han satt säkert? Blev de mentalt störd?


- Katastrof heter de! Springer min karl runt och skriker hemma *s*Nej men va fan. För Daniels skull var det nog det bästa som kunde hända. Han  kommer att gå långt. Han får ett fett kontrakt och får göra den musik han vill. Inte en låt ngn skrivit för vinnaren, inte för en speciell person.
Daniel e fett bäst. jag fick gåshud av "living on the edge".

Tror ni andreas vinner? Kanske för hans "solskenshistoria". Ut med skiten!!!!!!!!!

Äkta kärlek!

57388-620Min bebis! Min underbara fina bebis.

Detta dock ganska oväntat och ostylat, därför jag verkligen älskar det!

Han är så fin min vackra Pysen!

Bad, bubbeldricka & mys

Efter jobb gick jag och tränade. Svettades i två timmar och cyklade sedan hem ovetandes om vad som väntade.
Stegade upp för trapporna och fram till ytterdörren för att öppna.

Då öppnar Johan. Drar in i mig i lägenheten, plockar av mina kläder, leder mig in i badrummet...
Jag blir alldeles stum.
Han har tänt mängder av ljus därinne runt hela badkaret, lagt i bubbel och rosenblad i badkaret, vattnet är färgat rött.
- Älskling, nu ska du få bada ensam så du slipper mig som tar upp plats.
- ehhhhh....
- Kommer strax.
In kommer han med ett glas skumpa med färska jordgubbar i (vart man nu hittar det såhär års!)
Jag e fortfarande mållös!

Hoppas ner i det varma badet som gör underverk för min ömma kropp. Han vet verkligen vad jag behöver ibland.
Det kändes som jag kommit till himlen och lite till!

Jag njöt av badet och min skumpa medan Johan satt bredvid och pratade med mig.

Efter badet hade han lagt fram nya handdukar och kläder till mig. En jättefin klänning!
Jag klädde på mig de han lagt fram och sedan var det mat som han gjort åt oss. Han e superduktig på att laga mat!

Det blev "grekisk kyckling". En god sås med oregano och feta bland annat, med kyckling i, kokta broccoli, kokta morötter, tomat och gurka, till det ugnsrostat bröd med fetaoströra.
Till det mera skumpa! :-)

Kvällen blev ljuvligt, underbart mysig på alla sätt! Det blev fotografering, mys på balkongen, ännu mera mys och ännu mera mys....

Älskar dig min underbara baby!

57388-390

Åh denna lycka!

Photoshop paktetet har äntligen kommit in till Mac! Oj vad jag längtat efter det! Nu ska jag mecka med foto som aldrig förr. & jag ska låta Johan gå en kurs hos mig så han själv kan fixa med sina foto. Är ju roligare om man själv kan göra sina foto fina än om någon annan gör det åt en.

Höstvärme

Har som vanligt tagit min lunchpromenad, blev en välbehövlig halvtimme. Var dock genomvarm efteråt.
Varför? jo för att jag stulit Johans tjocka vinterjacka som är dunfodrad. Optimist? Önskar det var minusgrader?
Jag vet inte, men jag vet att de var minst tjugo minus hemma hos oss när jag vaknade imorse.

På sommaren e de hundra grder där inne när solen står på och på vintern e de svinkallt. Och hyresvärden säger att det är termostatstyrt.
- Ja men va fan ändra den då. De e väl inte lika kallt från år till år! Jag vill ha värme på mina element nu!

57388-619

Just nu: Jobba vidare. Sen träning. Sen myskväll med baby.


Mitt höstdepp har nog nästan försvunnit. Har nog svettats ut det på träningarna.

Cat on diet!

Eftersom mina katter går upp i vikt - eller ja främst Pysen - så är det nu diet som gäller för dem.
Dyrt, men värt det. Vill ha mina bebisar kvar för evigt.
Har köpt "slimfoder" till dem så jag hoppas de hjälper.
Frasse e normal. Nala gick upp lite när vi steriliserade henne. Pysen slutar aldrig äta så han e för stor. Mysig, underbar & gosig. Men för stor för sitt eget bästa. 6,6 kg katt. Inte mycket egentligen men han e bara 3 år. Han bör ligga runt 5 - 5,5. (är en stor katt i sig själv redan.)


57388-618

EM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Då var vi i EM och en lättnadens suck undslapp nog många lågula fans för en stund sedan.
Vi som i princip var klara för några månader sedan och helt plötsligt spelar vi för platsen i den sista matchen!

Kimsan - grym, gjode mål. Hoppas han äntligen spelat till sig en plats i elvan!
Zlatan -The one and only.
Chippen - Kom inte till riktigt. Inte den vanliga Chippen.
Edman - My man. Han har varit en av mina abslouta favoritspelare ett bra tag. en offensiv svensk back. De finns inte många.
Allbäck - Ja vad ska man säga. Mål gör han alltid iaf.
Ljungberg - Han gör vad han ska och lite till.
Majsan - fd mffare. De e kärlek. Men va fan. Han var inte helt felfri. en del enkla misstag.
Mellberg - gör alltid sitt jobb.
Micke Nilsson - Vem? Ganska anonym men gjorde jobbet.
Anders Svensson - Riktigt bra match av Svensson. Var ett tag sedan.Over and out!

Sverige till EM?

Det är tufft är Sverige nu, men vi har det åtminstone i egna händer. Vinner vi denna matchen är det klart (lika med men de e fan inget att sikta på!) Ett noll tll sverige nästan direkt men nu e de kvitterat.

Gillar även deffensiva Lagerbäcks beslut att spela med Kimsan som offensiv mittfältare. Har även han insett att offensivt spel lönar sig i längden? Kan det vara så underbart? Så fall kan de bli riktigt kul att se EM i sommar (under förutsättningen att vi går dit vill säga!)
Annars retar man sig allt som oftast på att han ska sätta ett så deffensivt spel. Även om de vinner så är de inga roliga vinster oftast. Vackert spel är en roligare vinst!


Nej tillbaka till matchen.


Träning idag: 1 h 40 min fettförbränning + 20 min mage.

Another hottie!

57388-617
bild: asos.com


Jag har total abstinens! Jag klarar snart inte det. Det gör faktiskt riktigt ont. I hjärtat, i magen, i huvudet, i fingrar.
De låter knääpt, sjukt och som ett beroende.
Men jag måste bara handla. Allt fint överallt!
Alla affärer, alla tidningar, framförallt nätet där jag toklätt snöar in.
Asos och nelly har gigantmycket just nu.
Klänningar i mängder. Jag älskar klänningar. Skulle kunna ha en miljon och ändå inte vara nöjd.
Åh, detta sjuka samhälle som skapat ett kommersiellt beroende hos oss kvinnor och även många män. Man känner att man vill och måste handla fast man knappt kan knöka igen dörren i klädkammaren.

"thailand thailand thailand"
säger Johan när jag säger att jag kommer att dö om jag inte shoppar.
"ont ont ont" säger jag.
men han bryr sig inte. Tydligen ska jag gå och ha ont i mitt hjärta.

Nyårsdrömmar!

bilder: asos.com
57388-616

Detta är min nyårsdröm. "Dropdeadgeorgeous" hade jag varit. Tagit festen med storm. Hela rummet hade stannat när jag vandrat in, tittat, suckat, avundats, önskat. Det hade varit som en film. Slowmotion. Håret slänger fram och tillbaka. Bruna ben, lockat hår. Underbart!Men. Jag jobbar. Natt. Tyck synd om mig!

Fotografering - the new "us"

De har blivit en fotograferande på den sista tiden. Vi är båda het förälskade i vår nya kamera. Den är helt underbar och tar kanonfina bilder! Johan har halvsnöat in på natur bilder, men i helgen när vi var ute fick jag stå modell för honom och han gjorde det riktigt jäkla bra. Det kan låta lätt att ta bilder på en annan människa men man ska ha rätt propotioner och få in annat i bilden utan att låta det ta över helt osv.
Kul e det iaf att kunna ta riktigt fina bilder!Ett, två, fem

Just nu vill jag hem.

Har inte riktigt bestämt mig om jag ska träna idag. Har fått en del motion redan. 1,5 timmes promenad. till jobb plus lunchprommis med Johan. egentligen vill jag, men jag vill även få undan hemma. Johan har tagit hem lådor så sommarskorna ska packas undan. (sent ja jag vet!) Så kanske garderoben bli fin, för jag e tokig på den minst en gång om dagen.
Plus att jag ska sätta upp en lampa i köket och hyllan i badrummet.
ojojoj vad jag har att göra *s*
Plus att jag ska jobba inatt.


ja de är banne mig en hård karamell att bita i! :)
Att vara eller inte vara?

Bad, bad week!

Dagen idag börjar kass. Jag yrar ihop saker på jobb och blandar ihop två olika kunder med varandra. Visserligen hade den ena kunde jag blandade ihop med den andra också gjort en massa yra saker.
I vilket fall som känns det inte kul att börja morronen med att blanda ihop saker man inte borde.

Annars är det i alla fall en dålig vecka så detta var välan bara grädde på toppen av moset. (har man ens grädde på mos?)
Allt känns förvirrat, yrt och jäkligt jobbig. Men egentligen är allt faktiskt som vanligt.
Inget konstigt har hänt, jobbet går bra, förhållande likaså... Fast jag förstör. genom mitt kassa humör och min för tillfället ruttna attityd.
Jag e dryg, jobbig och antagligen lite höst deppig. Jag känner mig inte det minsta deppig om jag tänker efter, för allt är som sagt bra.
Men jag vet att jag alltid blir det under hösten, så det är väl därför saker känns jävliga.

Först och främst känner jag mig konstant halvlåg och jäkligt trött. Min självkänsla är inte direkt på topp. Alltså inte självförtroendet för egentligen vet jag att jag gillar mig.
Men just nu gör jag det inte alls. Känns som jag äter rätt, rätt, rätt och åter rätt. Jag tränar konstant och ändå känner jag mig bara...... inte bra. För stor. Fel.

Johan undrar vad fan mitt problem är. Igår pratade jag knappt med honom under de två timmar vi var iväg och handlade.
Inte för att jag inte ville. Men jag orkade helt enkelt knappt öppna munnen.
Jag ville bara säcka ihop och sova sju kvart i timmen.

Väl på squashen sen blev det fart utav fan i mig. Träningen är mitt gift. Det är den som kan hjälpa till och det är där jag pumpar ut alla dåliga känslor genom adrenalinet det ger mig. Det ger mig lyckokänslor och endorfiner.

Det går över. Det gör de alltid. Jag blir ju inte direkt något nervvrak som bara sitter och skakar i en hörna på rummet och har mega ångest. Jag är bara lite extra trött och glömmer bort hur bra jag egentligen är.
Tur att jag vet att jag bara glömt bort det. Annars hade de inte varit något bra.

De första åren jag var lite höstlåg fattade jag inte det själv. Tror det var förra året jag på riktigt fick upp ögonen för det och kopplade ihop ett plus ett. Insåg att jag faktiskt varit så varje höst...

Så nu håller jag tummarna för att det försvinner. Illakvickt. Jag e pigg och glad av mig. Inte så som jag känne rmig nu. Halvlåg.
image612

End of the road

För denna dagen. snart iaf.
mina dagar är konstiga och jag blir förvirrad.
Det är mörkt ute fast klockan inte ens slagit fyra. Det känns som vinter men snöar inte.
Julen är i stugan snart och jag börjar redan fundera på julpynt fast jag hatar tomtekrimskrams.
Nej de gör jag inte, men jag hatar att leta fram det i källaren.
Fast nu e min källare inte stökig så man kan kanske hitta det lätt detta året.

Jag yrar är förvirrad och hallucinerar. Börjar jag bli gammal i förtid? Jag tror jag sett en skrattrynka vid ena ögonvrån och jag anar en cellulit på låret, fast Johan tycker det är en skugga.
Jag får nog handla antirynkcreme och anticellulitcreme på vägen hem...
kanske tena och en rullator med för att förebygga.....

man kan aldrig vara försiktig nog. Mina sista två dagar tog två timmar så gudarna ska veta hur snabbt de går till jag helt plötsligt e 75.
De e nog dax för testamenet snart....Åldersnojja!


57388-610

Promenixat

har varit ute på min vanliga lunchpromenad nyss. De e ganska kallt ute, men ändå e jag tokvarm nu efteråt. Kanske för att jag har en varm ullkofta och sedan trycker på min en ullkappa, halsduk, mössa och vantar, och sedan promenerar i riktigt snabb takt?
Men de känns skönt. Hoppas bara kilona börjar trilla av i snabb takt snart....... 
Iofs kan jag inte veta om de trillar ens eftersom jag inte äger en våg.... Den gamla pajjade. Får nog köpa en ny idag.

57388-611


Igår när vi kom hem från mormors middag fick jag ett tossigt ryck och skulle storstäda.
Eller iinte i vanlig mening som att damma, dammsuga och svabba.

nej jag skulle fixa allt jag stör mig på men som andra inte ser.
Skåpen!
Har ett "linneskåp" i hallen som jag vill ha kläder i.
Så jag fixade så att allt där låg antingen fick en ny plats, eller åkte i soporna. Alla handdukar åkte i soporna så nu får vi inte duscha *s*
I bara faten rensade jag alla lådor med träningskläder, t-shirtar och linnen. Så lite åker nu till välgörenhet igen. Varje gång jag rensar åker kläderna till välgörenhet, känns onödigt att slänga saker när det finns andra som behöver det bättre!


Detta innebär att vi ska organisera om i badrummet för att ha handdukarna där. Tänkte ha en hylla ovanför dörren där de ligger.

Så det blir lite shopping idag.
Nya handdukar 
Hylla
Våg
Framkallning av foto (från nya kameran)
Förhoppningsvis hämta CS3 (photoshop, indesign, illustrator)Pepparkakskatt?

Äter katter pepparkakor?
Är min katt ens en katt?

57388-609

Vart blir tiden av?

var det inte fredag nyss?
skulle jag inte precis ha två hellediga dagar?
var jag inte nyss ledig från jobb?
var det inte helg precis?

är det någon som skojjar med mig? Stjäl mina dagar? Forcerar mig framåt i tiden?
Inte? Ingen?

Hur försvinner då två dagar på en timme?

Photoshop meckande

57388-607 57388-606


För varje dag på jobb lär man sig ngt nytt. Mycket gällande photoshop har jag haft eb hum om innan men nu börjar allt mer sjunka in eftersom man använder sig av det varje dag.

Lucky bitch som kom fram med idén. Han/hon behöver ju inte lyfta ett finger mer i sitt liv om de inte vill..... :)


Min fredag

  • Jobba klart
  • Träna en timme
  • Duscha
  • Långpromenad med Johan
  • Sola
  • Handla med sushi hem
  • Käka sushi
  • Dejta Jenny
  • Dricka vin(?)
  • Nanna gott...


Det är iaf planerna. Sen får vi se hur de går.

Freezing winter!

Det är kall vinter nu. Snön har redan visat sig, till och med i Skåne. Det måste vara rekordtidigt! Vinden kyler varhe dag och man kan deffinitivt inte gå utanför dörren utan halsduk, vantar, mössa och tjokc jacka om man ska vara ute mer än fem minuter.
Sen är jag visserligen en riktigt kylling. 30 grader ska de helst vara! :)

57388-604

This is me competing against the winter

Fick reda på en tråkig sak med en vän igår. Det hade tagit slut med hans flickvän och jag trodde verkligen de skulle hålla länge. Fast han verkade inte så ledsen så de ska kanske inte jag vara då heller.

Träning

Träningen för tillfället går skitbra.
Vardagsträningen också.

Promenader, cyklande, ta trappor ist för hiss. 
Allt de där har jag gjort förr med men kanske inte i samma utsträckning.

Maten går lysande. Min enda last är julmust light (nej light e inte bra heller men de känns ättre att dricka det)
Äter frukost, lunch, mellanmål och middag. dricker bra med vatten.

Jag tränar hårt och ofta. 
Försöker variera träningen så gott det går. Tänker ta upp simningen igen.
Så då blir de : spinning, bodypump, styrke, "förbrännningsmaskinerna på gymmet" (typ löp, step osv), squash & då simningen med.

Det känns bra i kroppen igen. Storkleksmässigt ökar eller minskar jag inte mycket, men det känns fastare i kroppen när de blir mer än tre ggr i veckan.

Jupps.

Spännande mat - trist pojkvän

Jag kom på världens mat igår till vår "mat du aldrig ätit"-vecka. :)
Det tog typ två timmar att fixa. Tror aldrig jag lagat mat så länge förr.

När jag handlat förberedde jag i cirka en timme. Gick iväg och träffade lite folk, sen tog det nästan en timme till att göra klart.

Förrätt:
(aptitretare)
Utskuren brödcirkel med pestoröra och räkor, samt färsk spenat.

Huvudrätt:

Rödbetsrisotto
(fräst vit och rödlök, ris, koka länge, rödbetor, pepparrot och solroskärnor)
Spenatsallad
(kalkonbacon, snabbfräst färsk spenat och äpplebitar, samt solroskärnor)
Svampkrämsfylld kycklingfilé
(Frästa kantarellar och champinjoner blandat med minifraiche i filén)

image603
bild: coop.se


Det var urgott! Och jag har aldrig ätit ngt liknande förr så det blev perfekt.

...förutom en LITEN detalj.
Min kära sambo mådde kass så han kunde knappt äta ngt...

Det är ju inte hans fel men smått jobbigt att han inte kan äta när man lagt ner sjukt mycket jobb på maten.
Han försökte verkligen äta och bad tusen ggr om ursäkt för att han inte kunde mer...
Jaja, säg som de e. De var RÄLIGT :p

Skål och välkommen!

Idag är det min tur att "laga ny mat".Har haft en del huvudbry, men äntligen kommit fram till ngt. Udda och kul ska det bli :) I like!

Men först, handla det som behövs, inte så mycket men ändå en del.
Sen, träffa lite vänner och snacka skit och SEN kirra maten.
Ingen träning idag. Mina lår e stendöda.
Squashen och "sitta vid vägg" tog hårt, sen dödade jag på spinningen igår med. Så vila. tyvärr...

Spö!

Min kära sambo ska få lätt med spö när han kommer hem.
Eller så ska jag börja jobba hos honom.

Tydlige  kommer det in sjukt snygga killar och handlar hos honom utan att han tar en bild till mig.
Killar som typ herr zelmerlöw som e tokgrann.

Spö blir de som straff!

57388-602

Projekt mat!

Denna veckan har vi ett litet projekt gällande middagarna hemma.
Förra veckan fick jag en liten idé och Johan hängd direkt på.

Vi ser väl oss som ganska innovativa gällande mat, hittar gärna nya saker och recept. Men när man tänkeer efter fastnar man ofta i snarlika hjulspår.

Så denna veckans sju dagar ska vi ENDAST laga mat som vi aldrig gjort hemma förr. Sånt som itne ens liknar ngt vi gjort förr, för att bredda vyerna lite :)
tycker de e spännande. :)

Mör måndagskväll

Igår blev det som bestämt att spela squash. Sjukt kul, bra förbränning och man svettas som ett djur.
Även denna gången la vi till andra moment än bara spelet. Först spelade vi i cirka en kvart för att bli varma ordentligt.
Sen la vi till armhävningar, grodhopp, situps och "sitta utan stol mot väggen" vid förlorad boll.
Det gör träningen minst dubbel så hård och det e gott!

När vi spelat kvar gjorde vi alla sakerna i följd plus spang "idioten" mellan linjerna för att matta ut oss totalt.
De lyckades *s*
Både jag och Johan var alldeles matt i kroppen när vi kom hem, men satan vad skönt de e att känna så.
Eftersom jag oftast tränar spinn, bodyp, styke osv får jag ingen träningsvärk av det längre. Möjligtvis kan jag känna lite om jag ökar vikter mycket.
& jag ÄLSKAR att ha träningsvärk för då känner man att man gjort ngt :)

Får välan försöka hitta nya saker som kan värka i min kropp lite :)

57388-601

Allt bra?

Sitter på jobb med en avdomnad arm. vette tusan vad de e som hänt, men de känns som om jag bara har halva känsln kvar i armen. Har vridit. masserat, rört, skakat... ja allt på denna arm, men inte tusan blir de ngn förbättring. Känns ytterst märkligt... Kanske en nerv som kommit i kläm?

Idag har denna donna varit duktig som vanligt och kommit ut på en lunchpromenad. Kallt, men skönt! Enda gången de tar emot tokmycket är om det är ösregn, så förra veckan fuskade jag några dagar. :(
Kvällen bjuder på en snabb visit hos Jenny och sedan blir de squash tillsammans med Johan.
Totalälskade de när vi spelade i fredags & gjorde de till en grymmeträning. Förlorade man bollen, tio armhävningar eller 10 situps varannan gång.
Detta gjorde vi de sista 20 minuterna, och de 25 innan hade jag vunnit de flesta bollar, men gissa om jag började förlora så fort vi satte armhävningar på spel.
Jag tror jag förlorade tio bollar i rad eller ngt först. Summa av all fick jag nog göra 100 armhävningar. De kändes dagen efter. Så denna gången ska vi börja med det och sätta oliak saker på spel i olika omgångar.
Roligare och bätter träning!

Ciao!

Nyfärgad

Min kära Cattis var här och fixade håret på mig innan idag.
Blev tre färger i det, ville verkligen förändra det men samtidigt inte ta bort det blonda helt. så de lev vitblond, honungsfärgat och brunt.
Me like!

57388-600

Hemma hos...

...Annika, Johan & katterna Frasse, Pysen och Nala.
Badrum.
tyvärr skamfläcken i hemmet, men jag lägger inte ner massvis på kakel eftersom man inte får tillbaka ngt av det i hyres. Dock ska hyresvärden komma och fixa det inom den närmsta månaden. Kakel, golv, vitvaror :)
Köket
Det tycker vi om. Både jag och Johan. det är tillräckligt stor, men inte för stort. Möblerna fick vi när Johans farmor gick bort, så de är värda mycket i våra ögon, plus att vi verkligen tycker om att blanda riktigt gammalt med nytt.Vardagsrum

Vardagsrummet är en favorit, fast jag börjar tröttna. Eller int tröttna men har lust att göra om där igen. men de e mysigt. Indiska möbler och en massa massa ljus för en mysig kvällsstämning.Sovrum
Absoluta favoriten sedan vi gjorde om här inne, har målat med safariinspirerade beiga färger. Möbler i riktigt mörkt trä med gammaldax look, vilket jag fullkomligt älskar!
Enda smolken i detta rummet är datahörnan. Letar med ljus och lykta efter ett skrivbord i samma färg, MEN det måste vara litet för att få plats i den lilla hörnan. (annars e de lätt att hitta..)Pentax :)

Jag och min nya darling förra helgen.
inte det bästa beviset på vilka bilder den tar, men bilden går iaf i hundra tio och ilden blir helt klar i förgrunden och det blir oskärpa i bakgrunden precis som det ska vara :)

57388-584

Städdag

Som vanligt efter att ha jobbat natt var det att åka hem och nanna ett tag.
När jag vaknade till liv sedan var Johna i full gång med att städa här hemma.

Jag fick en fullkomlig chock när jag kom upp.
Inte för att han städade, utan för sättet han städade på. Noga, skrubbade allt.
Tror han tog åt sig av min pik igår attt han bara gör de "stora" men skippar de "andra" i städväg.
Så de var bara att pallra sig upp och hjälpa till, men nu e de riktigt fint på de flesta ställen i huset och Johan har gått och jobbat.

Själv ska jag nu ta tag i sovrummet och garderoben (som ändå aldrig blir fin hur ofta man än städar den....)
Sen e de kanonfint här hemma.
Jag fullkomligt älskar vår fina lägenhet!

Freitag

Blev lunchande tillsammans med Johan idag. Sushi nere på Sushido i Slottsstaden. Riktigt gott. Sägs vara Malmös bästa sushi. Ligger även nere vid rörsjöstaden. :)


57388-583

Sedan upp på jobb igen. Kallt som tusan e här idag eftersom vinden ligger på just på denna sidan. Ruggigt värre.
Nu sitter jag här och väntar på ngn töffe som ska skicka en bild. Att de ska ta TVÅ dagar att skicka en bild. Men så e det när de ska slussas runt till hundra olika människor, som egebtligen inte vet vem om har hand om vad.

När jag kommer hem efter jobb. Närbildhelskottat kommit blir det till att spela squash. Riktigt kul, svettigt och tokbra motion. Nackdelen är bara att det kostar en del varje gång om man ska spela på kvällen. Därför blir det inte lika ofta som man kanske skulle önska. Men idag blir det.


Johan är just nu nere "hos" sin farmor. Det är ett år sedan nu. Önskar jag had varit där med honom. Eller iaf kunde ha väntat i bilen. Ofta är det skönt att vara där ensam och sörja, men det kan vara skönt att ha ngn där efteråt.


Nanning vovve!

Jag och chabbe hade supermysigt igår.
Vi skulle hämta ut ett recept på antibiotika så de skickade vi iväg Johan på (men de fanns inte på första stället så de tog ett tag) medan vi stannade hemma och tok mös tillsammans.

Vinglig försökte han hälsa på sura katter. Fast med pysen gick de bra, han e bara så stencool!
Sen hoppade vi upp i soffan och kollade tv, då däckan han på rygg i mitt knä i en timme. Han andades tungt och snarkade som en hel karl.
Ljuvligt mysigt, önskar jag hade tid att ha en hund. Men man ska INTE skaffa det om man inte har tid till det fullt ut. Fast å andra sidan har jag redan två fast de inte bor hos mig och det räcker länge och väl :)

57388-581


57388-580

Mitt i allt vårt tokmysande kom Johan hem med mat till oss. En god sallad från Smörgan så då vaknade grabben.
Fick även en supertrevlig överraskning.

Vem älskar inte överraskningar?


Jag har spanat efter en jacka ett tag men tyckt de var onödigt med ytterligare en.
Det tyckte visst inte Johan.
"Du var så fin i den så jag tyckte verkligen du skulle ha den...".
& de e sant, den e så snygg och jag känner mig superfin!
Vanligt svart enkel kappa, men med lite puffiga armar och klänningsstuk på modellen, samt stora snygga knappar.
I like!

image582

Chabo prinsen

Har hämtat mitt älskade hjärta på djursjukhuset för en stund sedan.
Allt gick bra och tandstenen är borta. Dock fick de dra ut tänder på honom så nu har han ont i munnen och vinglar som en fyllkaja efter narkosen :(

Nu ska vi iaf ha en myskväll, jag, chabbe & Johan. :)

Dejt

Nu ska jag på dejt. De händer banne mej ganska sällan. Kände iaf för att klä upp mig i lite snygga kläder. Eller ja kläder jag inte använder på jobb iaf :)

image578


57388-576

Hög pennkjol - vila
blus/tröja - h&m
leggings . jc
halsband - gammelmormors
väska - vintage/mormors


Vovvedoktor :-S

Imorrn ska jag in med Chabbe till farbror doktorn.
Mamma och pappa lämnar honom på morgonen tillsammans med mig, sedan ska jag hämta honnom på eftermiddagen.
Tycker alltid det är jobbigt att lämna mina djur för sövning. Framför allt för att det ser så hemskt ut när de är så lealösa.

Vi avlivande Bamse (vila i frid underbaraste!) för ett antal år sedan och det ser i princip likadant ut där de somnar in. Gången efter när Frasse skulle sövas för kastrering grät jag så jag knappt kunde stå eftersom alla minnen bara rann över mig. Det var riktigt jobbigt.
Efter det har jag sövt både Pysen och Nala och det var också jobbigt, men då hade det värsta gått över men det känns fortfarande jobbigt i hjärtat.

Lilla Chabbe ska iaf ta bort lite tandsten och då måste man söva honom...
Sen får han följa med mig på jobb ens sväng. Han brukar gilla det. Han har visserligen inte varit med mig här förr, men han älskar att vara med vart det än är, så länge han bara får vara nära en! :)
Så tur i oturen så får jag spendera lite extra tid med min underbara älskade vovve.
På kvällen blir de långpromenad och mys i soffan innan vi ska köra tillbaka till Vollsjö igen.finast

Jisses!

Jag är ensam på jobb idag.
Inte helt ensam, chefen är här också. Men min kollega är vabbad.
Det är sjukt trist att sitta här ensam, men nästa faktor är att han kan ju så mycket merän mig gällande det grafiska.
Tur de bara gäller halva dagen iaf :)

Fjantisar!

Jag har varit borta och passat min lilla prinsessa för en kort stund idag.
Alltid lika kul, fast hon är en liten toka och smått kaxig ;)
Brås på mor sin :)


Hade iaf en himla mysig kväll, lite lek och en massa mys.
Blev även fint sminkad av sessan, plus att hon sminkade sig själv.
Måste säga att det blev tokbra för att vara gjort av en femårig tjej :) men de sägs ju att man ska börja i tid.
Undrar om det gäller sminkning med ? :p57388-574

Lillan vill inte vara me på foto längre om man inte dummar sig :p

Regnet bara öser ner

Och just idag passar det mitt humör ganska bra.
Regn, grått, trist.
Same as me.

Blir iaf träning direkt efter jobb, en kortis. Spinning 45 eftersom jag ska passa Nattis sen ikväll.
hade tänkt vara nyttig och cykla dit, men i detta regnet föredrar jag faktiskt bilen för att slippa bli genomblöt.
57388-573

I want!

Jag vill ha sommar och sol.
Hösten är en dvala.
De kan iaf bli vinter. Då e de snö, kul och skidor.
Man vet att de e närmre till vår och sommar.

Vill ligga på stranden utomlands med en Pina Colada i handen. Eller i polen på en madrass med en bok att läsa.
Eller i en bar med exotiska drinkar och känna att livet leker. Eller i en djungel ridandes på elefanter. Kanske ståendes i ett porlande vattenfall? Eller lekandes med småapor? Kanske promenerandes runt på en bazaar? Eller varför inte en marknad? 
Jag vill ha 35 grader, stråande sol och brunbränd kropp.

Men jag vill inte vara i Sverige nu.57388-572

Men...

Orka?
Idag?
Kanske.

Dölja?
Måste?
Nej.

Varför?
Vem vet?
Hur?
Nu.

Kallt. Grått. Trist.

Nu.
Man vill inte sitta inne, men de känns bara trist att gå ut.
Ofrivilligt blir man mer orkeslös och slö, fast man bara vill vara pigg.
Det blir mörkt tidigt på dagen och ljusar sent på morronen.
Omedvetet blir man smått deppig, fast man tror man är som vanligt.

Det är höst.

Höst är vackert ibland. Men mest blåsigt och grått.

Mys på högsta nivå!

Var ute på landet i helgen och tog igen oss lite. Eller mest jag :)
Åkte ut där på eftermiddagen i fredags och sen kom Johan på kvällen.
Supermysigt att bara få vara," bli omhändertagen av mamma" och mysa med djuren. 
Är aldrig så avslappnad och avstressad som när jag är därute!
Fredagen blev bara mys på högsta nivå och lördagen tog jag och Johan en tur runt Österlen med kameran i högsta hugg. Oturligt nog blev det orkanvindar, enda gången de senaste veckorna. Men vi fick en massa kanonfina bilder ändå!

57388-570

Jag och Chabbe ligger på golvet och kollar tv.

57388-571

Zorro ville bara vara snäll och komma och ge mig ett litet hångel sådär utan anledning.

Ny kamera. :)

Idag kom vår kamera äntligen. Johan hämtade den innan jobb så imorgon blir de till att fotografera på riktigt.

Thats all!

Nu ska jag hem och mysa med grabben min och sedan är det jobb.
O imorrn e jag helledig!
Fast har hela dagen bokad ändå.
Träning, hårfix, solning, ansiktsbehandling, "ta hand om kroppen" (typ peeling, bad, naglar osv)
Så imorrn e de "min bara min" dag och det ska bli SÅ skönt!

57388-569

Mys på hög nivå

57388-567
Efter jobb ska vi ha myskväll. Mitt på eftermiddagen. (jobbar natt idag så de får bli en tidig myskväll) 

Informerade Johan om vad som ska göras. 
Handla julmust och pepparkakor. 
Köra hem. Dra ner alla persienner. 
Tända alla stearinljus i lägenheten. 
Förbereda för en bra film. 
Lägga fram myskläder så jag kan hoppa i dem direkt. 
Förbereda så vi kan äta när jag kommer hem. 

Han tyckte de var en bra idé, faktiskt. 
De tycker jag med.(annars hade jag antagligen inte föreslagit det?) 57388-568

Arbetslös & singel?

Satsa på att köra budbil, de jobbar bara en massa unga, granna grabbar där...
Iaf på den firman vi har här *s*

Grått och tråkigt

Det är en fruktansvärt tråkig höst utanför mina fönster här i Malmö.
Egentligen älskar jag hösten, fullkomligt.
Alla underbara färger i naturen. Flyttfåglar och höstsol. Till och mes blåsten kan vara okej.

Men INTE grått, mulet och regnigt. INTE alls någonstans.
Jag har inget emot kyla - det är bara att klä sig lite varmare.
Jag har inget alls emot varma kläder - det är bara mysigt.

Det har varit många fina höstdagar hittills och jag hoppas verkligen det kommer fler. Speciellt nu till helgen när vi båda är lediga. Och vi har tänkt att vara ute hela helgen ju och bara ha det underbart. Det går visserligen i detta vädret med, men det blir så himla dystert bara!

* jag ber för lite vackert väder *

RSS 2.0